Lounais-Suomen kesäretkihaaste johdattaa kesäseikkailuihin

Uutiset
Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa kuin tutustua lähiympäristöön tavallista tarkemmin? Naapurustoportaali Know Your Hoods ja Lounais-Suomen 10 kuntaa kutsuvat retkeilijät mukaan Kesäretkihaasteeseen ajalla 15.6.-31.8. Kohteet pitävät sisällään niin lumoavia luontopolkuja, maagisia merimaisemia kuin kiehtovaa kulttuurihistoriaa. Raisiosta mukana on kaksi kohdetta.
Näkymä Raision satamassa.

Kesän kunniaksi Lounais-Suomessa järjestetään kaikille avoin ja maksuton Kesäretkihaaste. Kohteita on yhteensä 15 ja ne löytyvät Aurasta, Eurasta, Huittisista, Kaarinasta, Kemiönsaarelta, Marttilasta, Maskusta, Nousiaisista, Raisiosta ja Uudestakaupungista.

Raisiosta mukana on kaksi kohdetta: Haunisten allas ja Raision satama. Jokaisessa kesäretkihaasteen kohteessa on rastilappu ja retkeilijät kirjaavat itsensä kohteeseen älypuhelimen avulla. Haastetta varten ei tarvitse ladata sovelluksia. QR-koodin lukija nopeuttaa, mutta ei ole välttämätön.

Jokainen käynti vastaa yhtä arpaa arvonnassa, jossa on jaossa retkeilyyn ja lähimatkailuun kannustavia palkintoja. Kesän aikana vähintään kahdeksassa kohteessa käyneiden kesken arvotaan lisäksi 150 euron arvoinen pääpalkinto!

Seutu tutuksi seikkaillen

Kesäretkihaasteen ideana on tarjota innostavaa kesälomaohjelmaa sekä kannustaa niin asukkaita kuin matkailijoitakin tutustumaan kiinnostaviin ja yllättäviinkin kohteisiin Lounais-Suomessa. Kohteissa voi viettää koko retkipäivän tai piipahtaa pikaisella visiitillä. Haaste sopii hyvin myös lasten kanssa retkeilyyn. Osa kohteista on esteettömiä.

- Nyt on loistava mahdollisuus tutustua seudun vähemmän tunnettuihin kohteisiin! Itselleni uusia tuttavuuksia olivat Aurajoentien matkailutien varrella olevan Koskipirtti, Maskun jylhä Härmälän rotko ja Uudenkaupungin Velhoveden rengastie. Pienempiä kesäretkeilijöitä kiinnostaa varmasti Nousiaisten Falkinkosken Wibit-rata ja Raision urbaani uimaranta Meyerin telakkaa vastapäätä. Kaarinan Rauhalinna, Marttilan eräreitistö ja Euran Koskeljärvi tarjoavat polkuja kaikentasoisille retkeilijöille. Lisäksi haaste vie myös vilkkaisiin kesäkyliin esimerkiksi Huittisissa, Eurassa ja Kemiönsaarella, vinkkaa Kesäretkihaasteen toteutuksesta vastaava Susanna Lahtinen.

Kesäretkihaaste toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

Kesäretkihaaste jatkuu 31.8. saakka. Voit jakaa retkeilytunnelmia ja haasteen paikkoja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kesäretkihaaste ja @knowyourhoods. 

Suunnistuksen ohjeet 

Kesäretkihaasteen kohteet ja ohjeet > retkihaaste.hoods.fi

Muokattu viimeksi
20.6.2022 12:59

Asiasanat

Lapsiperheet
Matkailijat
Asuminen ja ympäristö
Matkailu Suomessa
Retkeily