Koronatilanteen suositukset ja kokoontumisrajoitukset kiristyivät Raisiossa

Uutiset
Koronatilanne Varsinais-Suomessa ja Raisiossa on edelleen heikentynyt ja maakunta siirtyi kiihtymisvaiheeseen torstaina 8.7. Sen myötä Varsinais-Suomen suositukset tiukentuivat muun muassa maskinkäytön ja aikuisten harrastustoiminnan suhteen. Lisäksi kokoontumisrajoitukset tiukentuivat muun muassa Raisiossa.
Kasvomaskit lojuvat pöydällä hieman päällekkäin.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on vaikeutunut nopeasti, ja maakunta siirtyi torstaina 8.7. perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Ilmaantuvuusluku on kasvanut Varsinais-Suomessa ja myös Raisiossa reippaasti.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen Varsinais-Suomessa tarkoittaa tiukennuksia alueellisiin suosituksiin. Suositukset ovat voimassa myös Raisiossa. Kasvomaskia on nyt syytä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Lisäksi aikuisten harrastustoiminnassa tulee välttää lähikontaktia, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Myös asiakas- ja toimitiloissa on vältettävä lähikontaktia, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Kokoontumisrajoitukset tiukentuivat Raisiossa

Kiihtymisvaiheeseen siirtymisen myötä Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiukensi kokoontumisrajoituksia muun muassa Raisiossa. Perjantaista 9.7. alkaen voi järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi terveysturvallisuudesta on pidettävä kiinni OKM:n ja THL:n ohjeen mukaisesti. (Aluehallintoviraston päätös 9.7.2021)

Rajoitukset ovat voimassa 9.7.–8.8.2021. Raision lisäksi ne ovat voimassa Turun, Salon, Kaarinan ja Paraisten kuntien alueella. Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa ohjeita ja suosituksia hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla voidaan estää koronavirustartuntoja. 

Koronarokotteen ottaminen edelleen tärkeää

Koronarokotukset etenevät Varsinais-Suomessa ja Raisiossa hyvässä tahdissa. Koronarokotteen ottaminen on edelleen tärkeää.

– Vaikka koronavirus kiertää varsinaissuomalaisten joukossa, sairaalahoidon tarve ei ole Varsinais-Suomessa tuntuvasti kasvanut. Tämä on osaltaan rokotteiden ansiota. Rokotusten eteneminen on tärkeää, koska ne ovat tiemme ulos pandemiasta. Kun yhä useampi meistä ottaa molemmat koronarokotteet, alkaa tarve tiukkoihin rajoituksiin väistyä, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.

Lue lisää Raision koronarokotuksista ja ajan varaamisesta kaupungin koronarokotussivulta.

Tutustu kaikkiin Varsinais-Suomessa voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin sairaanhoitopiirin verkkosivuilla.

Muokattu viimeksi
9.7.2021 12:47

Asiasanat

korona