Koronarokotuksiin avataan ilta-aikoja ja AstraZenecan käyttö muuttuu

Uutiset
(Tilanne 3.5.: Rokotusajat ovat täynnä.) Raisiossa rokotetaan nyt 55-vuotiaita ja sitä vanhempia, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia 16–69-vuotiaita sekä toiseen riskiryhmään kuuluvia 18–69-vuotiaita raisiolaisia ja ruskolaisia. Ikäihmisten asumispalvelujen sekä ympärivuorokautisen hoidon henkilöstön ja asukkaiden rokotukset on saatu päätökseen myös tehosterokotusten osalta. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.
Hoitaja laittaa laastaria naisen käsivarteen

65–69-vuotiaat voivat valita muun kuin AstraZenecan rokotteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden linjauksen mukaan 65–69-vuotiaille voidaan toukokuun alusta lähtien antaa AstraZenecan sijaan mRNA-rokote, jos rokotettava niin haluaa. Raisiossa mRNA-rokotteita ovat BionTech-Pfizerin ja Modernan rokotteet.

Alle 65-vuotiaiden AstraZeneca-valmisteet vaihdetaan automaattisesti

Koska AstraZenecaa annetaan THL:n ohjeistuksen mukaan vain 65 vuotta täyttäneille, alle 65-vuotiaille annetaan myös toisena annoksena aina mRNA-rokotetta. Jos alle 65-vuotias on saanut ensimmäisellä kerralla AstraZenecan rokotteen, valmisteen vaihto huomioidaan tehosterokotteen osalta automaattisesti, eikä sen vuoksi tarvitse olla yhteydessä terveysasemalle.

Torstaina avataan myös ilta-aikoja

Torstaina 29.4. klo 8 aukeavia koronarokotusaikoja voivat varata 55-vuotiaat ja sitä vanhemmat, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat 16–69-vuotiaat sekä toiseen riskiryhmään kuuluvat 18–69-vuotiaat raisiolaiset ja ruskolaiset. Kaikki rokotukset annetaan Raision terveysasemalla.

Torstaina avataan ensimmäistä kertaa myös pieni määrä ilta-aikoja. Ajat on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat toisessa kaupungissa sekä niille, joiden ei ole työn luonteen vuoksi mahdollista käydä rokotuksessa päivän aikana.

Ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Poikkeuksena ovat ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat 16–17-vuotiaat, jotka varaavat ajan puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta "koronarokotukset". Näin muu ajanvaraus ei ruuhkaudu rokotusasiakkaiden vuoksi. Kaikilta rokotettavilta tarkastetaan rokotusperuste. Ajanvarauksen yhteydessä annetaan tehosterokotusaika tasan 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotuksesta, joten on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös sen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille raisio.fi/korona. Seuraavat uudet ajat avataan taas viikon päästä torstaina klo 8.

Tietoa koronarokotuksista Raision koronarokotussivulla 

Kooste koronauutisista Raision koronasivuilla

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla

Muokattu viimeksi
3.5.2021 8:21

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona