Koronarokotukset ovat käynnistyneet Raisiossa

Uutiset
Raision kaupunki aloitti tänään 5.1 sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan koronavirusrokotukset. Rokotuksia annetaan ensi vaiheessa henkilöstölle, joka hoitaa covid-19-potilaita ja ottaa koronanäytteitä.
Hoitajaa antaa naiselle rokotuksen.

Rokotteiden saatavuudesta johtuen rokotettavien joukko on tässä vaiheessa pieni. Raision kaupunki vastaa myös Ruskon sosiaali- ja terveydenhuollostaja rokotuksista. Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n antamia suosituksia rokotusjärjestyksestä.

Tammikuun aikana rokotetaan seuravaksi tehostetun palveluasumisen yksiköiden henkilökuntaa ja asukkaita.  Väestön rokotukset alkavat, kun rokotteita saadaan suurempia määriä. 

Kunnat rokottavat THL:n määrittelemässä järjestyksessä

Koronarokotusten järjestämisestä ovat vastuussa kunnat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille. Rokotukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Rokotteiden ominaisuudet ja käyttötarkoitus ratkaisevat tarkemman rokotusjärjestyksen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) täsmentää väestöryhmien tarkempaa jaottelua alaryhmiin iän, riskitekijöiden, vakavalle taudille alttiuden tai muiden asiaan vaikuttavien tekijöiden perusteella. Jaottelu perustuu lääketieteelliseen näyttöön ja myyntiluvan saaneiden rokotteiden hyväksyttyihin käyttöaiheisiin. Lasten rokottaminen tulee ajankohtaiseksi vasta kohderyhmän tutkimusten valmistuttua.

Raision kaupunki tiedottaa kuntalaisten rokotusten alkamisesta eri viestintäkanavissaan myöhemmin, kun tarkempi ajankohta on tiedossa.

Lisätietoa koronavirusrokotteesta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla.

Muokattu viimeksi
5.1.2021 11:46

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus