Koronan kotitestejä suositellaan sote-palveluissa asioitaessa, kaupungin tiloja ei vuokrata ulkopuolisille

Uutiset
Koronavirustartuntojen määrät ovat Varsinais-Suomessa kasvaneet. Kotitestin käyttöä suositellaan nyt aiempaa laajemmin. Tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi Raision kaupungin tiloja ei vuokrata ulkopuolisille 15.1. asti. Rokotukset jatkuvat arkisin, mutta aikoja on tarjolla myös muutamana sunnuntaina.
Nainen asettelee maskia kasvoille.

Koronavirustilanne heikentyy yhä nopeasti Varsinais-Suomessa. Koronatilanteesta johtuen Raision kaupungin tiloja ei varata tai vuokrata ulkopuolisille avin nykyisten rajoitusten ollessa voimassa. Tiloja ei siis voi varata ainakaan 4.1.–15.1.

Ilmaantuvuus huipussaan

Koronaviruksen ilmaantuvuus on saavuttanut jälleen uuden ennätyksensä, 627 tartuntaa 100 000:a asukasta kohden edeltävän kahden viikon ajalta.

– Vallitseva koronaviruksen variantti on nyt omikron. Virusta on jo tavattu kaikista kunnista Varsinais-Suomessa. Eniten tartuntoja on 20–30-vuotiailla, mutta tapauksia todetaan kaikissa ikäryhmissä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Harri Marttila kertoo.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, mutta sitä tehdään edelleen. Osassa kunnista jäljitystä on jouduttu priorisoimaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti, niin myös Raisiossa.

– Omikron on osoittautunut huomattavan hyvin tarttuvaksi. Tartunnan saaneissa on kasvava määrä kahden ja jopa kolmen rokotuksen saaneita, Marttila kertoo.

Maskit ja kotitestit käyttöön

Varsinais-Suomessa koronatilannetta koordinoivan ryhmän mukaan nyt tarvitaan lisää keinoja viruksen torjuntaan. Maskien lisäksi ryhmä suosittelee kotitestejä.

– Kotitestiä on hyvä käyttää, kun mennään asioimaan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin. Lisäksi me kaikki voimme tehdä itse testin, kun suunnittelemme vaikkapa tuttavien tapaamista. Erityisesti on nyt suojattava henkilöitä, joilla on heikentynyt vastustuskyky esimerkiksi perussairauden vuoksi, koordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä totesi.

Rokotukset Raisiossa

Raisiossa rokotetaan niin 5–11-vuotiaita kuin 12 vuotta täyttäneitä. Yli 12-vuotiailla on mahdollisuus saada nyt kaikki annokset myös vuoronumerolla ilman ajanvarausta. Kolmanteen rokotukseen suositellaan edelleen varaamaan aika, sillä rokotettava ryhmä on suuri.

Lapsille rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Aikoja on vapaana erityisesti torstaille 13.1. sekä sunnuntaille 16.1.

Lue lisää koronarokotuksista Raisiossa.

Muokattu viimeksi
4.1.2022 14:50

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona