Korona leviää nyt erityisesti nuorten parissa ja yöelämässä

Uutiset
Varsinais-Suomi pysyy edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Virus leviää nyt erityisesti nuorten parissa ja yöelämässä. Rokotukset ovat avain vapauteen epidemiassa.
Koronarokoteruiskut pöydällä rivissä

Kotoperäiset tartunnat näyttelevät suurinta roolia. Valtaosa tartunnoista saadaan lähipiiristä ja ulkomaan matkojen tuliaisina. Ravintoloista, yökerhoista ja ulkoilmakonserteista saatujen tartuntojen ja altistumisten määrä on kasvanut.

Tartunnoista noin 40 prosenttia todetaan rokottamattomilla ikäryhmillä eli nuorilla aikuisilla ja nuorilla (15–21-vuotiailla). Kiertävä viruskanta on pääosin deltavirusmuunnosta, joka leviää paljon herkemmin kuin aikaisemmat muunnokset. Tartuntojen kasvu voi liittyä suurelta osin juuri deltavirukseen.

– Deltavirus kiertää nyt erityisesti nuoressa väestössä. Ennen kuin rokotekattavuus saadaan Varsinais-Suomessa korkeammalle tasolle emme voi tuudittautua siihen, että tilanne on hallinnassa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Rokotteet ovat avain vapauteen

Rokotukset etenevät tasaisesti niin Raisiossa kuin koko Varsinais-Suomessa. Ensimmäisen rokotuksen on saanut 65,8 % raisiolaisista ja 63,9 % ruskolaisista. Myös toisen rokoteannoksen kohdalla luvut ovat 30,0 % ja 27,2 %. Raisiossa rokotusaikoja avataan torstaisin klo 8, ja päivittäin varattavaksi tulee myös peruutusaikoja.

– Parasta mitä nyt voit tehdä, on ottaa omalla vuorollasi molemmat rokotteet. Vain täysin rokotettuina voimme laittaa virukselle stopin. Ethän siirrä rokotustasi kesärientojen vuoksi, Rintala vetoaa.

Lue lisää Raision koronarokotuksista ja ajan varaamisesta kaupungin koronarokotussivulta.

Tutustu Varsinais-Suomessa voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin sairaanhoitopiirin verkkosivuilla.

Muokattu viimeksi
20.7.2021 15:11

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona