Kirsikkapuiden kukinta on alkanut

Uutiset
Kirsikat kukkivat nyt Raisiossa. Lähes 250 kirsikkapuuta on pian täydessä loistossaan. Puut löytyvät kirsikkakartan avulla.
Kirsikkapuu Raision torilla.

Raision kirsikkapuut ovat aloittaneet kukintansa ja kaunista kukkaloistoa on luvassa äitienpäiväksi. Myös magnoliat ovat avanneet kukkansa. Magnolioita löytyy yhteensä 65 ja niitä on muun muassa kaupungintalon ympäristössä, alppiruusupuistossa ja keskuspuistossa. 

Raisiossa on kaikkiaan 245 kirsikkapuuta. Niistä suurin osa on rusokirsikkaa, mutta sen lisäksi 12 eri lajikkeeseen mahtuu esimerkiksi koristekirsikkaa, tokionkirsikkaa sekä erilaisia japaninkirsikoita. Ensimmäisenä kukkivat yleensä puolikerrotut koristekirsikat, niiden jälkeen vaaleanpunaiset rusokirsikat ja viimeisenä japaninkirsikat.

Kirsikkapuiden kukinta-aika on lyhyt, noin 1–2 viikkoa. Kirsikoiden kukintaa voi ihailla ympäri kaupunkia, muun muassa torilla, Keskuspuistossa sekä hautausmaan ympäristössä.

Kirsikkakartasta voi tarkistaa, missä eri lajikkeiden kirsikkapuut tarkalleen sijaitsevat. Klikkaa tästä kirsikkakarttaan. 

Muokattu viimeksi
9.5.2022 10:38

Asiasanat

Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu