Kirjaston elokuussa akvarelleja ja urheilijoiden signeerauksia

Uutiset
Raision kaupunginkirjaston näyttelyissä voi ihailla elokuussa niin kauniita akvarelleja kuin urheilijoiden signeerauksiakin.
Lena Kuiviston akvarellityö

Kirjastossa on elokuussa kolme näyttelyä, joissa on esillä maalauksia, valokuvia sekä urheilijoiden signeerauksia.

Raision kaupunginkirjaston Aulagalleriassa on esillä Lena Kuiviston Happy Days –taidenäyttely. Maalauksiin Kuivisto sisällyttää mielellään todenmukaisia ihmisiä abstrakteissa ympäristöissä. Näyttely koostuu pääasiassa akvarelleista.

- Pyrin muuttamaan henkilökohtaisen kokemukseni joksikin, johon muut voivat samaistua. Maalaustekniikkani muistuttaa jonkin verran pointillismia, jossa taiteilija maalaa puhtailla väreillä pieniä läiskiä tai pisteitä, kertoo Kuivisto.

Ruotsissa syntynyt nykyinen turkulainen valmistui kuvataiteilijaksi Turun taideakatemiasta 2004. Näyttelyitä Kuivistolle on kertynyt useita kymmeniä. Ahkeran taiteilijan töitä on ollut näytillä ympäri Suomea ja myös Tukholmassa.

Kaarinalainen Jyrki Toivonen taas tuo näytille urheilijoiden nimikirjoituksista koostuvan näyttelynsä kirjaston aulaan elokuun ajaksi. Esillä on pääasiassa suomalaisten olympiamitalistien nimikirjoituksia ja niihin liittyviä lehtileikkeitä. Nimmarit ovat itse kerättyjä. Jyrki Toivonen on harrastanut keräilyä vuosikymmeniä. Hänellä on mm. Lasse Virenin nimikirjoitus uran huippuhetkiltä 1970-luvulta.

- Olen lähettänyt urheilijoille postissa lehtileikkeitä, joihin he ovat kirjoittaneet nimensä. Mukaan olen laittanut vastauskuoren, jossa on postimerkki, Jyrki Toivonen kertoo tavastaan hankkia nimmareita.

2. kerroksen näyttelytilassa on lisäksi Kai Viertolan Pihapiirin ötökät –valokuvanäyttely.

  • Lena Kuiviston näyttely Happy Days – piirustuksia ja maalauksia Aulagalleriassa 3.-28.8.
  • Jyrki Toivosen näyttely on esillä 3.-31.8.
  • Kai Viertolan näyttely on esillä 28.8. asti. 

    Kuva: Lena Kuiviston akvarelli

Muokattu viimeksi
29.7.2020 15:32

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet