Keskustelutilaisuus Turun seudun houkuttelevuudesta 24.10.

Uutiset
Raisiota ilmasta kuvattuna.

Turku kohti 2029 -keskustelusarja jatkuu teemalla Turun seudun houkuttelevuus.

Aika: 24.10. klo 17.30 alkaen
Paikka: Raision kaupungintalo, valtuustosali

Liikenneyhteyksien, toimivan arjen, monipuolisen elinkeinorakenteen ja osaamisen näkökulmasta Turku tarvitsee ympäröivää seutua ja kuntanaapurien yhteistyön laatu vaikuttaa monin tavoin kaupungin houkuttelevuuden, vetovoiman ja pitovoiman uskottavuuteen ulospäin.

Miten toimii Turun seutuyhteistyö ja miten sitä voisi entisestään vahvistaa? Seutuyhteistyön onnistuminen suomalaisissa isoissa kaupungeissa on ollut kovin vaihtelevaa ja helppoja ratkaisuja ei ole tarjottavissa missään.

Miksi joillain seuduilla on onnistuttu toisia paremmin ja mitä muiden kokemuksista voisi oppia? Keskustelutilaisuudessa kuullaan esimerkkejä pääkaupunkiseudun ja Tampereen seutuyhteistyöstä ja pohditaan, mitä niistä voisi oppia Turun seutuyhteistyön saamiseksi seuraavalle tasolle.

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat muun muassa Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Tampereen seutusihteeri Juhani Pohjonen, pääkaupunkiseudun kaupunkipolitiikan konkari Osmo Soininvaara ja tutkija Jenni Airaksinen.

Kahvia tarjolla klo 17.15 alkaen, TS:n Kari Vainion johtama keskustelu alkaa 17.30. Tilaisuus päättyy klo 19.  

Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26

Asiasanat

Yrittäjät
Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko
Työ ja yrittäminen
Elinkeinot