Kaupunginhallitukselle esitetään Raision lähihistorian suurinta maakauppaa

Uutiset
Kaupunginhallitus käsittelee maahankintoihin liittyviä lisämäärärahaesityksiä 11.9. Talousarvion ylittävä esitys on yhteensä 4,5 miljoonaa euroa. Maata hankitaan asumisen, kouluverkon ja virkistyksen tarpeisiin, pääosin Pirilänlaakson alueelta Raisiontien pohjoispuolelta. Valtuusto päättää lisämäärärahoista lokakuussa.
Kaupungintalon piha-alue.

Kaupunginhallitukselle esitellään kaksi erillistä maahankinnan kokonaisuutta. Pirilänlaakson alue tarjoaa kaupungille uutta maa-aluetta monipuoliseen asumiseen, kaupunkilaisten virkistykseen sekä koulu- ja varhaiskasvatusverkon laajentamiseen. Alue on suuruudeltaan noin 47 ha. Alueella on vanhoja maatalousrakennuksia, jotka kuuluvat kauppaan. Kauppahinta on 3,59 miljoonaa euroa.

- Näillä maakaupoilla rakennetaan tulevaisuuden Raisiota. Saamme Raisiontien varrelle, kivenheiton päähän kaupungin keskustasta uusia asumisen tontteja ja palveluja nykyisille ja tuleville raisiolaisille. Palveluita ja asumista keskittämällä voidaan myös säästää arvokkaita lähivirkistysalueita. Kauppojen etenemisestä erityiskiitos maanomistajille, sanoo kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Hankinta-alueen vierestä on aiemmin tänä vuonna ostettu kaupungille uuden yhtenäiskoulun tontti. Lisämaan hankinta Pirilänlaaksosta täydentää merkittävästi kaupungin kaavallisen kehittämisen aluereserviä. Viime vuosien hyvän tonttikysynnän takia kaupungin on hankittava lisää maata keskeisiltä sijainneilta, jotta pystytään vastaamaan kysyntään myös jatkossa. 

Alakoululle tontti ja täydennystä yritysaluereserviin

Toinen lisämäärärahaa vaativa maakauppaesitys koskee mm. Kaanaantien itäpuolella sijaitsevia maa-alueita. Alueelle olisi sijoitettavissa palveluverkkoselvityksen mukainen uusi alakoulu sekä nykyistä asuinaluetta täydentävä pientaloalue. Alue on rakentamaton ja noin 8,3 hehtaaria.  

Yksi maa-alue on kaupungin pohjoispuolella, yritysalue Kantoniityn välittömässä läheisyydessä. Alueen pinta-ala on noin 0,18 ha. Hankinta yhdistää kaupungin olemassa olevat maanomistukset yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja tarjoaa mahdollisuuden alueen yhtenäisempään kehittämiseen.

Näiden kauppojen toteuttamiseksi kaupunginhallitukselle esitetään 900 000 euron suuruista jyvittämätöntä lisämäärärahaa.  

Kaupunginhallituksen esityslista 11.9.

Muokattu viimeksi
7.9.2023 13:54

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko