Katuvalot sammutetaan asuntokaduilta arkiöisin

Uutiset
Raision kaupungin energiankulutusta tasataan sammuttamalla katuvalot arkisin klo 23.30–05 välisenä aikana. Valojen sammutus koskee asuntokatuja, eli pää- ja kokoojakaduilta valoja ei sammuteta.
Ilmakuva Raisiosta.

Katuvalot sammutetaan katuvalokeskuksen kautta ja yksittäisiä valoja voi kokonaisuudesta poiketen palaa tai sammua. Sammuttamisen lisäksi led-muotoisia katuvaloja voidaan himmentää hiljaisimpina aikoina.

Katuvalojen sammuttamispäätös hyväksyttiin talousarvion yhteydessä. Tavoitteena on tasata sähkönkulutusta ja varautua voimakkaampiin säästötoimenpiteisiin, mikäli talven sähköpula pahenee. Kaupungin energiansäästötoimiin kuuluvat myös kaupungin kiinteistöjen erilaiset toimenpiteet. Kaupungin hallintorakennuksista muun muassa vähennetään valoja aamun ja iltapäivän huipputuntien tasaamiseksi. Kouluista ja päiväkodeista valaistusta ei vähennetä. Tänä talvikautena myös autojen lämmitystolpat on otettu pois käytöstä.

Jo tehtyjä energiansäästötoimenpiteitä ovat tilojen valaisimien vaihto led-lamppuihin, kiinteistöautomatiikan hyödyntäminen ja kiinteistöjen peruskorjauksien yhteydessä mm. ilmanvaihdon energiatalouden parantaminen. Tänä vuonna kaupunki myös panostaa energiatehokkuuteen hankkimalla aurinkopaneeleita ja lisää led-valaistusta.

Muokattu viimeksi
3.1.2023 14:23

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Kaupunki ja päätöksenteko