Kamarikonsertti Bridge & Brahms kotiin verkon kautta

Uutiset
Alun perin Martinsaliin suunniteltu Neue Quartetin konsertti on siirretty verkkoon ja se on kuunneltavissa tämän vuoden loppuun asti.
Helsinkiläinen jousikvartetti Neue Quartet, etualalla klarinetisti Heli Palomaa.

Verkkokonsertissa esiintyvät helsinkiläinen jousikvartetti Neue Quartet (Jennika Pohjola, viulu, Johanna Metsälä, viulu, Linda Palin, alttoviulu ja Martti Laivuori) sekä solistina raisiolainen klarinetisti Heli Palomaa.

Kamarimusiikkikonsertissa kuullaan Frank Bridgen Novelletten jousikvartetille ja Johannes Brahmsin Klarinettikvintetto h-molli op. 115.

Konsertissa esitettävän klarinettikvinteton muodon ja kokoonpanon Brahms jäljensi Wolfgang Amadeus Mozartilta. Mozart oli ensimmäinen säveltäjä, joka nosti klarinetin merkittäväksi sooloinstrumentiksi. Nykyään molempia kvintettoja pidetään kenties säveltäjien parhaimpina teoksina ja jokainen klarinetisti haluaa päästä esittämään ne. Neliosainen teos on romantiikan ajalle uskollinen ja herättää kuulijassa pintaan monenlaisia tunteita surullisuudesta toivoon ja iloon. Brahmsin musiikille tyypillinen ilmaisu lähtee yksinkertaisista melodioista kohti raastavia huipennuksia.

Novelletten on brittiläisen alttoviulisti Frank Bridgen säveltämä teos jousikvartetolle. Bridge tunnetaan parhaiten kamarimusiikistaan jousille ja hänen sävellyksissään on kuultavissa vaikutteita myös aikalaiseltaan Brahmsilta. Kolmiosainen Novelletten edustaa säveltäjän nuoruuden aikaisia romantiikan tyylin teoksia.

Ohjelman kesto on noin tunti.

Ohjelma

F. Bridge: Novelletten jousikvartetille

  • Andante moderato
  • Presto
  • Allegro Vivo

J. Brahms: Klarinettikvintetto op. 115 h-molli

  • Allegro
  • Adagio
  • Andantino
  • Con moto

Bridge & Brahms -kamarikonsertti Neue Quartet'in Youtube-kanavalla 

Konsertin on tuottanut Raision kaupungin kulttuuripalvelut.

Muokattu viimeksi
4.11.2020 12:57

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Musiikki
Kirjastot