Kaikille avoin työpaja E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmasta ja keskustan asemakaavasta

Uutiset
Työpajan 24.4. aiheita ovat esimerkiksi jalankulku- ja pyöräily-yhteydet, maankäytön ratkaisut sekä meluntorjunta.
Raision keskustavision tulevaisuuden vaihtoehtoinen näkymä keskustasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa Raision keskustan kohdalle. Hankkeella on suuri vaikutus Raision keskustan tulevaisuuteen. Suunnittelua tehdään yhteistyössä Raision kaupungin kanssa, joka laatii samanaikaisesti alueelle Raision keskikaupungin asemakaavaa. Tiesuunnitelman ja Raision keskikaupungin asemakaavaluonnoksen yhteinen työpaja järjestetään Raision kaupungintalolla 24.4.2019 klo 17-19.  

Alkuvuodesta 2019 on tehty vaihtoehtojen vertailua Raisiontien itäisistä yhteyksistä Kehätien ja valtatien 8 suuntiin. Vaikutustarkastelujen perusteella on työtä ohjaavassa hankeryhmässä linjattu, että suunnittelua jatketaan perusratkaisun pohjalta, joihin ei sisälly itäisiä yhteyksiä. Lisäksi on tarkennettu mm. tunnelin ja muiden toimenpiteiden sisältöä.  Tiesuunnitelman valmistuminen on siirtynyt kesään 2020.

Raision kaupunki vie alueen asemakaavoitusta yhtäaikaisesti eteenpäin tiesuunnitelman rinnalla. Asemakaava on nimeltään E18 Keskikaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos. Sen valmisteluaineisto asetetaan nähtäville kevään 2019 aikana.

Työpajassa esitellään eri ratkaisuvaihtoehtoja

Suunnitelmat ovat edenneet siihen vaiheeseen, että on hyvä ajankohta ottaa kantaa niiden sisältöön.

Tilaisuudessa esitellään tiesuunnitelman tarkentuneita ratkaisuja ja Raision kaupungin laatima alustava asemakaavaluonnos.  

Tarkennukset kohdistuvat Raision keskustan eritasoliittymään, jota on siirretty Kehätien eteläpuolen ramppien osalta Juhaninkujan ja Opinpolun kohdille. Raision tunnelin poikkileikkausta ja korkeusasemaa on sovitettu yhteen rakentamisen haasteiden ja maankäytön kehittämisen kannalta. Myös muita Kehätien ja valtatien 8 ratkaisuja on tarkennettu etenkin korkeusasemien osalta. Katujen osalta on tarkennettu sijaintia, poikkileikkauksia, liittymien mitoitusta sekä korkeusasemaa. Lisäksi on määritelty jalankulun ja pyöräilyn reittien muodostumista. Osana tiesuunnitelmaa on tarkasteltu myös Petterinpellon ja Marjamäen välisen uuden yhteyden sijaintia ja Kuloisten eritasoliittymän parantamista uudelle yhteydellä valtatielle 8 pohjoiseen. Nämä kohteet eivät kuitenkaan sisälly varsinaiseen tiesuunnitelmaan.

Esittelyn jälkeen siirrytään karttojen ja suunnitelmamallien ääreen keskustelemaan toiveista liittyen suunnitelmien jalostamiseen. Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi liittymäjärjestelyt, jalankulku- ja pyöräily-yhteydet, maankäytön ratkaisut sekä meluntorjunta. Palaute ratkaisusta on erityisen tärkeää parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan! Tietoa tapahtumasta voi vapaasti jakaa eteenpäin kiinnostuneille. Erillistä ilmoittautumista tarvita.

Lisätietoja:

www.vayla.fi/e18-turun-kehatie/raision-keskusta
www.facebook.com/TurunkehatienparantaminenRaisionkohdalla
www.raisio.fi/fi/e18-keskikaupunki-asemakaava-ja-asemakaavan-muutos
Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Vesa Virtanen, puh. 0295 022 844
Sitowise Oy: projektipäällikkö Rauno Tuominen, puh. 020 747 6139 
 

Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Asuminen
Liikenne
Ympäristö