Joulukortti- ja lahjakeräykset levittävät joulumieltä Raisiossa

Uutiset
Raisiossa on käynnistynyt kaksi jouluun liittyvää kampanjaa, joilla pyritään tuomaan iloa joulukorttien ja -lahjojen avulla.
Paljon joulukortteja laatikossa. Alakulmassa sininen kettu, jolla on jouluinen, punainen kaulaliina.

Raision kirjasto on kolmatta kertaa mukana 14.11. alkavassa valtakunnallisessa Joulupostia ikäihmisille –kampanjassa. Kampanjan järjestää Siskot ja Simot –vapaaehtoisjärjestö. Sen tarkoituksena on kerätä joulukortteja ja toimittaa ne eteenpäin muun muassa palvelutaloihin. Kortit voivat olla itse askarreltuja tai valmiita joulukortteja. Kirjastotalossa on myös avoin korttien askartelupiste 28.11.‒3.12.

Toimi osallistuessasi näin:

  • Kirjoita joko itsetehtyyn tai valmiiseen joulukorttiin nimesi ja lisäksi Siskot ja Simot.
  • Pudota kortti sellaisenaan Raision kirjastosta löytyvään punaiseen postilaatikkoon.
  • Älä sulje korttia kirjekuoreen.

Joulukortit voi tuoda postilaatikkoon viimeistään 5.12., jonka jälkeen kortit toimitetaan Hulvelan palvelutaloon. Sieltä ne jaetaan eteenpäin ikäihmisille.

Kahtena edellisenä vuonna kampanjan kautta toimitettiin noin 900 korttia. Tänä vuonna tavoitteena on lähettää 1000 joulukorttia.

Toinen käynnissä oleva kampanja on Asiointipiste Olkkarin ja Raision seurakunnan yhteinen JokamielenJoulu-lahjakeräys, joka järjestetään toista kertaa Raisiossa. Tavoitteena on auttaa taloudellisesti vaikeassa asemassa olevia vähävaraisia ikäihmisiä, pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria aikuisia keräämällä lahjakortteja. Mukaan voivat lähteä niin yritykset kuin kuntalaiset.

Lahjakortit voivat olla arvoltaan 20€ tai 40€. Lahjoittaja saa päättää lahjakorttien määrän sekä ostopaikan, jonka olisi hyvä olla elintarvikkeita myyvä liike Raisiossa. Alkoholi- ja tupakkatuotteet on rajattava ostomahdollisuutena pois.

Lahjakortit voi tuoda Asiointipiste Olkkariin osoitteeseen Raisiontori 6 viimeistään 12. joulukuuta.

Muokattu viimeksi
11.11.2022 10:44

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaalipalvelujen neuvonta- ja ohjauspalvelut