Lääkärin vastaanotto

Lääkärin vastaanotolle hakeudutaan esimerkiksi, kun:

  • sinulla esiintyy uusia sairauden oireita
  • pitkäaikaissairautesi pahenee äkillisesti
  • tarvitset erilaisia terveyteesi liittyviä todistuksia (sairauslomatodistukset, ajokorttitodistukset, lausunnot sosiaalietuuksia varten, terveydentilatodistukset)
  • sinua on kohdannut työ-, liikenne- tai vapaa-ajan tapaturma

Vastaanottoaika annetaan hoidon tarpeen arvion kautta. Lääkärille voi myös varata puhelinajan. Lääkärin vastaanotto ja soittoaika lääkärille varataan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella ajanvarausnumerosta

Koululääkäreiden ajanvaraus tapahtuu kouluterveydenhoitajan kautta.

Pitkäaikaissairauksien seurantakäynnit

Pitkäaikaissairauksen seurantakäynnit (esimerkiksi verenpainetaudin ja diabeteksen vuosikontrollit) pyritään ensisijaisesti tekemään syntymäkuukautesi mukaan. Seurantakäyntiä varten varataan aika ajanvarausnumeron kautta. Tällöin saat myös tarkemmat ohjeet seurantakäyntiin valmistautumisesta.

Verenpaineen mittaus -lomake

Mikäli sairastat verenpainetautia, tee neljän päivän verenpaineen mittaukset ennen lääkkeiden uusimista ja palauta lomake terveysasemalle.

Lomakkeen verenpaineen seurantaan löydät sivun alalaidasta.

Lääkärin vastaanottoajoista tekstiviestimuistutus

Terveysaseman lääkärin vastaanottoajoista lähtee asiakkaalle puhelimeen tekstiviestimuistutus. Muistutusviestiin ei voi vastata. Ajanvarauksen peruutus tulee edelleen tehdä soittamalla terveysasemalle ajanvarausnumeroon.

Attachments

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus
Oma- ja itsehoito
Perusterveydenhuolto