Suun terveydenhuolto

Ruutupaitainen mies näppäilee puhelinta.
Ajanvaraus
Hammaslääkärin valaisulaite.
Yhteystiedot
Koiran hampaiden pesu
Suun terveydenhuollon asiakkaaksi
Suun terveydenhuollon henkilökuntaa 2019.
Suun terveydenhuollon asiantuntijat
Hammaslääkäri ja poika.
Hoitoonpääsy suun terveydenhuollossa

1.7.21 Asiakasmaksulain muutoksen myötä Ostopalvelussa tehty hoito laskutetaan Raisiosta, joten vastaanottajaksi tulee kirjaaja.

1.1.22 Asiakasmaksulain muutokseen liittyen Suun terveydenhuollon maksut kerryttävät maksukattoa

Maksukatto

Kasvomaskien käyttöä suositetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, että koronavirukseen liittyviä tietoja haetaan ensisijaisesti THL:n sivuilta, jotta suun terveydenhuollon ajanvarauspuhelimet eivät ruuhkautuisi. THL:n sivuja päivitetään jatkuvasti ja sieltä löytyy tuorein tieto. 

Suun terveydenhuolto koronaepidemian aikana

Toiminta ja hygieniakäytänteet ovat valtakunnallisten linjausten mukaisia.

Kiireetöntä hoitoa toteutetaan voimassa olevien toimintaohjeiden mukaisesti. Vastaanottoajat ovat edelleen normaalia pidempiä ja joitakin toimintoja joudutaan rajoittamaan. Hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan Suun terveydenhuollon ajanvarauksessa ja sieltä saa lisätietoa hoitoon hakeutumisesta.

Hoitoon vain terveenä: PERUUTA AIKASI, jos sinulla tai läheiselläsi on epäilys koronaviruksesta, sinulla on muu hengitystieinfektio tai olet matkustanut lähiaikoina ulkomailla tai kotimaassa. THL suosituksen mukaan tarvittaessa vain 1 saattaja.

Edelleen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käytetään käsidesiä. Saavutaan hoitopaikkaan vasta, kun aika on. Vältetään tarpeetonta oleskelua odotustilassa ja muistetaan pitää turvavälit sekä käytetään Kasvomaskia odotustilassa oleskellessa. (Huom! varsinainen kasvomaskien jakelu ei kuulu suun terveydenhuollon toimenkuvaan)

Hoitoon kannattaa kuitenkin ehdottomasti hakeutua, jos suussa on oireita. Hoitamaton suun infektio saattaa aiheuttaa mm. yleisterveydellisiä ongelmia. Ns. riskiryhmään kuuluvankin kannattaa hoidattaa ainakin suun seudun vaivat ja ongelmat. Riskiryhmille voidaan toteuttaa hoitoa myös erityisjärjestelyin yhteistyössä henkilökunnan kanssa

Sähköinen ajanvaraus on käytössä kutsukirjeen saaneilla alle 18v ajan siirto ja yli 18v ajan peruminen Sähköinen ajanvaraus

Hengitystieinfektiopotilaille, koronalle altistuneelle tai  tautiin sairastuneelle on maakunnan yhteinen suun terveydenhuollon hoitopaikka. Hoito on akuuttihoitoa. Hoitoon hakeudutaan oman kunnan suun terveydenhuollon ajanvarauksen kautta.

lateral-image-left