Parisuhde ja vanhemmuuden tuki

Perheneuvolasta saat tukea ja keskusteluapua parisuhteeseen tai vanhemmuuteen liittyvissä asioissa, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia.

Ryhmiä 

  • Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä pienten lasten ja kouluikäisten vanhemmille (käytännön taitoja vanhemmuuteen ja tukea omaan jaksamiseen). Pienten lasten ryhmä pyörii Raisiossa pääsääntöisesti syksyisin ja alakouluikäisten ryhmä keväisin. Lisätietoja Turun yliopiston sivuilta.
  • Lapsi mielessä -vanhempainryhmä on MLL:n kehittämä mentalisaatioteoriaan pohjautuva vertaisryhmä. Ryhmässä ohjaajat tukevat vanhempien mentalisaatiokykyä auttamalla vanhempia pohtimaan sekä omia että lapsen kokemuksia, tunteita ja reaktioita erilaisissa arjen tilanteissa. Vanhemman mentalisaatiokyvyn vahvistaminen on yksi parhaista tavoista lujittaa lapsen ja vanhemman välistä suhdetta. Lapsi mielessä -ryhmiä järjestetään perheneuvolassa vuosittain. Lisätietoja MLL:n sivuilta.

  • Murkkufoorumi (vertaisryhmä murrosikäisten vanhemmille)

Linkkejä

Yhteydenotto

Voit soittaa perheneuvolaan milloin vain, puh. 040 559 2483. Perheneuvolan työntekijä soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian arkena klo 8-16 välillä. Voit puhelimitse kysyä neuvoa tilanteeseesi tai varata tapaamisajan.

Voit myös asioida nimettömästi perheneuvolan chatissa. Chat palvelee torstaisin klo 10-12. Voit käydä keskustelua perheneuvolan työntekijän kanssa esim. lapsen kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen, erotilanteisiin tai uusperhekuvioihin liittyvissä asioissa yleisellä tasolla. Voit kysyä neuvoja, ohjausta tai palveluja. Chatissa ei voi varata tai perua aikoja eikä keskustella yksityiskohtaisista henkilökohtaisista asioista. Siirry chattiin.

Asiasanat

Lapsiperheet
Perheiden palvelut
Kasvatus- ja perheneuvonta