Eropalvelut

Vanhempien erotessa on tärkeää sopia lasten asiat rakentavasti vanhempien mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta, jotta lapset selviävät erosta mahdollisimman hyvin. Perheneuvola tarjoaa neuvontaa ja tukea lapsiperheen eroon liittyvissä kysymyksissä.

Perheneuvolaan voit tulla yksin tai yhdessä lapsen toisen vanhemman kanssa – myös siinä vaiheessa kun ero on vasta harkinnassa tai vaikka erosta olisi kulunut jo pitkä aika. 

Turun seudulla järjestetään säännöllisesti maksuttomia erotilaisuuksia, joihin voit osallistua.

Eroauttamisen ja Väestöliiton sivuilta löydät hyödyllistä eroon liittyvää tietoa.

Sovittelua (perheasioiden sovittelu) voidaan tarvita tilanteissa, joissa vanhempien on vaikeaa päästä keskenään yksimielisyyteen lasta koskevissa asioissa.

Eropalveluista ja eroryhmistä voit kysyä lisää suoraan perheneuvolasta.

Yhteydenotto

Voit soittaa perheneuvolaan milloin vain, puh. 040 559 2483. Perheneuvolan työntekijä soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian arkena klo 8-16 välillä. Voit puhelimitse kysyä neuvoa tilanteeseesi tai varata tapaamisajan.

Voit myös asioida nimettömästi perheneuvolan chatissa. Chat palvelee torstaisin klo 10-12. Voit käydä keskustelua perheneuvolan työntekijän kanssa esim. lapsen kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen, erotilanteisiin tai uusperhekuvioihin liittyvissä asioissa yleisellä tasolla. Voit kysyä neuvoja, ohjausta tai palveluja. Chatissa ei voi varata tai perua aikoja eikä keskustella yksityiskohtaisista henkilökohtaisista asioista. Siirry chattiin.

Asiasanat

Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Perheiden palvelut
Perheasioiden sovittelu ja perheoikeus