Tehostettu palveluasuminen

Lähtökohtaisesti ikäihmiset asuvat omassa kodissaan mahdollisimman pitkään omaisten tukemana sekä erilaisten palveluiden avulla

  • Yksityisten palvelutuottajien palvelujen hyödyntäminen
  • Muuttaminen ja asuminen omaa toimintakykyä tukevaan asumismuotoon
  • Omaisten ja läheisten tukemana
  • Omaishoitajan hoitamisen turvin
  • Kuntouttavien palvelujen turvin
  • Kotiin tuotavien palvelujen turvin

Ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu niille ikäihmisille, joiden asuminen tuetussa palveluasumisessa ja/tai säännöllisen kotihoidon tukemana sekä muiden tukipalveluiden turvin ei ole enää mahdollista.

Tehostettu palveluasuminen on aina viimeisin asumispalvelumuoto. Kotihoito, sen tukipalvelut, jaksohoito (intervalli), kotikuntoutuksen palvelut sekä päiväkuntoutuksen palvelut ovat aina ensisijaisia ja, joiden onnistuminen tulee olla arvioitu ja kokeiltu ennen ympärivuorokautiseen hoitoon hakeutumista.

Tehostetun palveluasumisen palvelutarpeen arviointi aloitetaan ja tehdään pääsääntöisesti aina kotihoidon arvioimana ikäihmisen omassa kodissaan. Terveyskeskussairaalassa ympärivuorokautisen hoidon palvelutarpeen arviointi tehdään ainoastaan silloin, kun potilasta ei ole mahdollista kotiuttaa. 

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa, joka sisältää asukkaan voimavaralähtöisen, tarpeiden mukaisen yksilöllisen hoidon ja hoivan, ateriat ja siivouksen.

Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueella ikäihmisten palveluasumista tarjotaan Hulvelan palvelukeskuksen yhteydessä sijaitsevissa Ruskakodissa, Kanervakodissa ja Päivänpaisteen ryhmäkodeissa sekä Ruskon Maunulla ja Vahdon Jokituvalla. Lisäksi palveluasumista ostetaan oman tuotannon tueksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tehostetetun palveluasumisen yksiköt Raisiossa ja Ruskolla

Voit tutustua lisää

Kela–Eläkettä saavan hoitotuki

Kela–Eläkkeensaajan asumistuki

Maistraatti–Edunvalvonta

Sosiaaliasiamies

Hoitotahto–Käytännön ohjeita

Tehostetusta palveluasumisesta lisätietoja SAS-koordinaattorilta (Puhelinaika arkisin klo 8.00—9.30)  

SAS koordinaattori
Organisaatio
Sosiaali- ja terveyskeskus
Yksikkö
Hoito- ja hoivapalvelut
Matkapuhelinnumero
+358 44 797 1276
Address
Villiviini, Nallinkatu 3
lateral-image-left

Avainsanat

Ikäihmiset
Asumispalvelut
Vanhusten palvelut