Olkkari - kuntalaisten kohtaamispaikka keskellä Raisiota

Olkkari, sohva, tauluja ja viherkasveja

Olkkari on kuntalaisille tarkoitettu matalankynnyksen kohtaamispaikka, neuvonta- ja palvelupiste.

Palvelujen järjestämisessä pyrimme siihen, että ne ovat kuntalaisten saatavilla kolmen K:n periaatteella; kattavasti, keskitetysti ja kestävästi. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita Olkkariin yhdenvertaisuuden ja esteettömyyden idealla.

Olkkariin voi poiketa kahville tai lukemaan päivän lehtiä. Aina on ihminen tavattavissa, jos juttuseuraa kaipaa. Asiakastietokoneet ovat kaikkien vapaassa käytössä. Tarjolla on jatkuvasti erilaista pop up-toimintaa, info tilaisuuksia, kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, teemaviikkoja ja ammatillisesti ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Digiohjausta saa useana päivänä viikossa. Asiakkaita autetaan kädestä pitäen niin tietokoneen, puhelimen kuin muiden älylaitteiden käytössä. Asioinnin aikana lapset viihtyvät leikkipaikalla. Tiloista löytyy myös esteetön wc. 

Yhteistyötä tehdään viranomaisten, päättäjien, yhteisöjen, järjestöjen ja yritysten kanssa. Olkkariin jalkautuu viikoittain mm: Kelan, sosiaalitoimen ja vammaispalvelujen työntekijä sekä ikäihmisten palveluneuvoja. Olkkari toimii yhteistyössä oppilaitosten ja työllistämispalveluiden kanssa mahdollistaen monelle kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua ja palkkatuella työskentelyn. Iltaisin tila on yhdistysten ja järjestöjen maksuttomassa käytössä.

Raision Olkkarissa  toteutetaan asiakasosallisuutta ja yhteisöllistä lähestymistapaa aivan asiakastyön pinnassa. Tavoitteemme on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja alueen elinvoimaa.

 

 

 

Keywords

Sosiaalipalvelut