Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Kesänviettoon virkistysalueille

Raisiolla on kaupungin ulkopuolella kaksi virkistysaluetta kaikkien raisiolaisten kesänviettoa ja virkistäytymistä varten. Kesäranta sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla ja Karhuluoto Rymättylässä.

Kesäranta

Naantalin Luonnonmaalla, osoitteessa Santalantie 23 sijaitseva metsäinen virkistysalue, jonka pinta-ala on 4,5 ha.
Paikan löytää ajamalla Naantalista Rymättylään päin Ukkopekan sillan jälkeen 2,2  kilometriä, sitten vasemmalle Särkänsalmentielle, jonka varrella on golfkentän jälkeen Kesärannan viitta.

Kesärannassa on laaja nurmikkoalue oleskelua, pallopelejä ja leikkejä varten ja lasten ajankuluksi on myös leikkikenttävälineitä.

Auringonottoa ja uimista varten on hyvä hiekkaranta sekä kaksi uimalaituria.
Isomman laiturin rannasta katsoen vasempaan laitaan voi myös kiinnittyä veneellä ( 7 €/vrk ).
Kesärannassa on erilliset saunat naisille ja miehille. Siistit ja tilavat saunat lämmitetään päivittäin klo 14.00 - 19.00. ( Maksu yli 12 vuotiailta 4 € )Varustukseen kuuluvat myös keitto/grillikatokset ja saunarakennuksessa oleva kioski.
Alueella on myös majoitus- ja oleskelutiloja erilaisten tilaisuuksien järjestämistä varten. Tiloja vuokraa kaupungin nuorisopalvelut.
Paikalla on kesällä vahtimestari, joka vastaa alueen kunnossapidosta ja järjestyksestä sekä perii  käyttömaksut.

Karhuluoto

Virkistysalue on osa Karhuluoto-nimisestä saaresta, joten sinne pääsee vain veneellä. Saari sijaitsee Rymättylässä, Saloluodon eteläpuolella. Käyttöalue, jonka pinta-ala on 17,5 ha, selviää tarkemmin paikalla olevasta kartasta.


Karhuluodon varusteluun kuuluvat  saaren pohjoispuolen poukamassa sijaitseva iso laituri veneiden kiinnittämistä varten (7€/vrk), pienet uimarannat, sauna, 2 keittokatosta, 2 porakaivoa.
Saaren palvelut toimivat omatoimi periaatteella. Jokainen siivoaa omat jälkensä ja pitää huolen siitä, että paikat jäävät vähintään yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessakin.
Saarella ei ole jätehuoltoa, joten kaikki roskat pitää tuoda mukanaan pois.
Karhuluodon kävijöiltä edellytetään omatoimisuutta ja toisten huomioon ottamista, jotta kaikki viihtyisivät saaressa. Varsinkin saunavuorojen varaamisessa pitää huomioida muutkin saaressa olijat. Kaikki saunan käyttäjät osallistuvat myös saunan lämmittämiseen.

Kalastus virkistysalueilla

Virkistysonkiminen ja pilkkiminen ovat sallittuja kaikille. Kun on maksanut valtiolle kalastuksenhoitomaksun sekä läänikohtaisen viehekalastusmaksun, voi virkistysalueiden lähivesillä myös heittää uistinta. Verkkokalastus ei ole sallittua.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Virkistysalueet".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)