Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Jätehuolto ja kierrätys

Raisiossa on ns. kunnan järjestämä jätehuolto. Jätehuollon hoitaa käytännössä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, joka vastaa asumisjätteiden ja niihin rinnastettavien jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta, käsittelystä ja niihin liittyvistä neuvonnasta. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n kanssa sovitaan myös jäteastioiden tyhjennyksistä ja tyhjennysvälistä (puh. 0200 47470, asiakaspalvelu(at)lsjh.fi). Tyhjennysväli voi olla joko 1, 2, 4, 8 tai 12 viikkoa.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n sivuilta selviää mm. jäteasemien aukioloajat, maksut ja muuta hyödyllistä jätteisiin liittyvää tietoa.

Alueellisia hyötyjätepisteitä on kaupungin eri alueilla ja niitä ylläpitää joko Lounais-Suomen Jätehuolto Oy tai Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Näissä pisteissä kerätään lasia, metallia, paperia ja osassa pisteistä myös kartonkia tai muovia.

Ympäristönvalvonta valvoo jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista kuten jätehuollon järjestämistä sekä roskaamiskiellon ja maaperän pilaamiskiellon noudattamista.

Turun kaupunkiseudun jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia Raision kaupungin alueella olevia kiinteistöjä. Määräysten mukaan jokaisen kiinteistön haltijan on huolehdittava kiinteistöllään jätteiden lajittelusta ja toimitettava ne eri jätelajeille tarkoitetuille vastaanottopisteille.

Jätehuollon perusmaksu

Jäteastian tyhjennyksestä maksettavan jätemaksun lisäksi Raision kaupungin alueella maksetaan jätehuollon perusmaksua.

Perusmaksua vastaan asukkaat saavat tuoda vaaralliset jätteet mantereella ja saaristossa kiertäviin keräyksiin sekä 12 kiinteään vastaanottopaikkaan. Lääkejätteet voi viedä apteekkeihin ilman erillistä maksua. Perusmaksutuloilla järjestetään jäteneuvontaa kouluilla, taloyhtiöissä ja tapahtumissa sekä tuotetaan jäteoppaita ja Huomiselle-asukaslehti, joka jaetaan kaikkiin koteihin. Perusmaksulla rahoitetaan myös LSJH:n kierrätyspisteitä sekä lajitteluasemien ja jätekeskusten ylläpitoa ja asiakaspalvelua. Näiden lisäksi perusmaksulla rahoitetaan kuntien yhteisen jätehuoltoviranomaisen toimintaa.

Lisää perusmaksusta: www.lsjh.fi/fi/hinnat/perusmaksu/

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Jätehuolto ja kierrätys".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)