Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Hankkeet

onni oppia

Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä Osaava-rahoituksella toteutettava hanke, jonka tavoitteena on vakiinnuttaa aikaisemman kehitystyön tuloksia mm. kehittämisfoorumien, oppiainekohtaisten tiimien ja vertaisoppimisen kautta. Hanke on ILO OPPIA! -verkoston yhteinen ja sitä koordinoi Loimaan työväenopisto.  

oPINTOSETELI - avustukset erityisryhmien opiskeluun

Opetushallitus on myöntänyt Raision työväenopistolle erityisavustusta erityisryhmille kohdennetun opintotoiminnan järjestämiseen: maahanmuuttajille, työttömille, senioreille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville ja oppimisvaikeuksia kokeville opiskelijoile voidaan myöntää alennusta opistojen toteuttamista kursseista. 

päättyneet hankkeet

ERILAISET TAVAT OPPIA JA OPETTAA

Auralan kansalaisopiston, Naantalin opiston ja Raision työväenopiston yhteishanke, jonka tavoitteena on kehittää opettajien pedagogista osaamista sekä uusien oppimisympäristöjen ja tekniikoiden käyttöönottoa opetuksessa. Hanketta koordinoi Auralan kansalaisopisto. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

eSENIORI

eSeniori-hanke tarjoaa selkeää, käytännönläheistä ja suunnitelmallista tieto- ja viestintätekniikan opetusta senioreille. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. 

ILOA JA HYVINVOINTIA OPISTOSTA

0006998p_pieni.jpgIloa ja hyvinvointia opistosta on Opetushallituksen rahoittama laatu- ja kehittämishanke, jonka tavoitteena on tarjota tietoja ja taitoja elämäntapojen muutoksiin ja terveellisen liikunnan aloittamiseen.

Osallistumalla opiston hyvinvointiryhmiin on mahdllista saada valmennusta ja eväitä omatoimisen liikunnan harrastamiseen ja kestäviin elämäntapamuutoksiin, kuten painonhallintaan ja terveellisen ruokavalion muodostamiseen.

INNO-OPISTOT

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 75 000 euron suuruisen avustuksen ILO OPPIA! -opistoverkoston INNO-OPISTOT -hankkeelle: Osaava-avustukset jaettu Lounais-Suomessa (28.2.2013).

Hankkeessa ovat mukana Auralan kansalaisopisto, Auranlaakson kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Liedon-Tarvasjoen kansalaisopisto, Loimaan työväenopisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Raision työväenopisto, Saariston kansalaisopisto ja Väståbolands medborgarinstitut.

INNO-OPPI

INNO-OPPI on Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä Osaava-rahoituksella toteutettava hanke, jonka tavoitteena on löytää ja kehittää uudenlaisia oppimisratkaisuja vapaan sivistystyön parissa työskentelevän henkilöstön osaamista kehittämällä. Erityisenä painopistealueena hankkeessa on tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön edistäminen.

Hankkeessa olivat mukana Auralan kansalaisopisto, Auranlaakson kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Liedon-Tarvasjoen kansalaisopisto, Loimaan työväenopisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Raision työväenopisto, Saariston kansalaisopisto ja Väståbolands medborgarinstitut.

Opistoverkoston yhteistyökumppanina hankkeessa toimi TOP-keskus.

Lisätietoja: INNO-OPPI -hankkeen blogi

OPPIVAT OPISTOT

Osaava-rahoituksella toteutuneen ILO OPPPIA! -opistoverkoston hankkeen tavoitteena oli ottaa käyttöön CAF –arviointijärjestelmään perustuvat arviointi- ja kehittämissuunnittelun toimintatavat. Lisäksi tavoitteena oli oman työn ja organisaation kehittäminen laatu- ja arviointioppimisen kautta parantaa opistojen henkilöstön osaamistasoa luomalla järjestelmä opiston toiminnan systemaattiselle tarkastelulle, kehittämiselle ja arvioinnille. 

KIELITAITURI - UUSIA OPPIMISYMPÄRISTÖJÄ KIELTEN OPISKELUUN

Kielitaituri uusissa oppimisympäristöissä oli Opetushallituksen rahoittama hanke, jonka tavoitteena oli lisätä uusien oppimisympäristöjen käyttöä kansalais- ja työväenopistojen englannin ja ruotsin kielten opetuksessa. Kielitaituri yhteisöllisissä oppimisympäristöissä -hankkeella kielipohjaa  laajennettiin käsittämään useampia kieliä (saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, portugali), lisäksi oppimisympäristöjä kehitettiin kohti yhteisöllisempiä sekä erityisesti tieto- ja viestintätekniikkaa ja sosiaalisia medioita hyödyntäviä oppimisympäristöjä.

Lisätietoja: Kielitaituri


Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Hankkeet".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)