Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Esiopetus

Esiopetus on 6-vuotiaille järjestettyä maksutonta toimintaa vuotta ennen oppivelvollisuutta. Esiopetusta annetaan vahvistetun opetussuunnitelman mukaisesti vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Raisiossa esiopetusta on päivittäin neljä tuntia päivässä. Lisäksi lapsella on oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen, kun lapsen huoltajat ovat töissä tai opiskelevat.  

Jos lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen  esiopetuksen lisäksi, se järjestetään samassa paikassa. Tarvittavan varhaiskasvatus maksu määräytyy seuraavasti:

  • 60 % kokopäivämaksusta, hoitoaika 20 tuntia/viikko
  • 80 % kokopäivämaksusta, hoitoaika 20-35 tuntia/viikko
  • esiopetus ja vuorohoito alle 110 h/kk  60 % kokopäivämaksusta
  • esiopetus ja vuorohoito alle 150 h/kk  80 % kokopäivämaksusta

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan keskitetysti tammikuussa. Jos muutatte kuntaan tämän ajan ulkopuolella voit ilmoittautua kun tiedät muuttavasi kuntaan verkkoasioinnin kautta.

Vetuma-palvelu

Jos perheenne on jo päivähoidon asiakas, voitte täyttää VETUMA-palvelussa esitäytetyn päivähoitohakemusen. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia, joka toimii suurimpien pankkien tunnuksilla. Valitettavasti mm s-pankki, säästöpankit ja ålandspanken eivät kuulu tämän sopimuksen piiriin.

Täältä löydät omilla verkkopankkitunnukilla päätökset esiopetuspaikoista jos olet hyväksynyt sähköisen asioinnin. Olemme tehneet päätökset vain esiopetukseen. Jos lapsella on jo aiemmin myönnetty hoitopaikka niin hoito jatkuu samassa paikassa kuin esiopetus ja maksupäätöksen yhteydessä tulee uudet hoidonlaajudet esiopetuksen lisäksi huomioiduksi.

Siirry VETUMA-palveluun

Jos perheenne ei vielä ole Raision kaupungin päivähodion asiakas, ilmoittukaa verkkoasioinnin kautta. Palvelun käyttö ei edellytä verkkopankkitunnuksia.

Siirry verkkoasiointiin

Ilmoittautuminen paperilomakkeella

Hakupapereita saa päiväkodeista, Kirjastotalon yhteispalvelusta tai neuvolasta. Ilmoittautumiset palautetaan päivähoitotoimistoon.

Esiopetuksen työajat lukuvuonna 2016- 2017

Syyslukukausi

16.8 - 22.12.2016 ( 89 työpäivää)
Syysloma 13-16.10.2016
vapaapäivä 5.12.2016

Kevätlukukausi

9.1 -24.5.2017 (90 työpäivää)
Talviloma 20-26.2.2017


Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Esiopetus".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)