Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

13.04.2018

Tule testaamaan kuntosi kävelytestillä tai Cooperin testillä tiistaina15.5.Yleinen kävelytesti tiistaina 15.5. klo 18 Kerttulan urheilukentällä

Testiin osallistuja kävelee 2 km reipasta tasavauhtista kävelyä niin tehokkasti, että hengästyy ja hikoilee. Testi mittaa henkilön maksimaalisen hapenkulutuksen (kuntoindeksin). Kuntoindeksi lasketaan huomioimalla kävelyyn käytetty aika, syke, ikä, pituus, paino ja sukupuoli. Testiin osallistuja saa omaan kuntotasoonsa ja sen kohentamiseen soveltuvia liikuntaohjeita. Ylle reippaan kävelyn mahdollistavat jalkineet ja sään mukainen liikunta-asu.

Cooperin testi tiistaina 15.5. lähtö klo 19.30 Kerttulan urheilukentällä

Testiin osallistuja juoksee 12 minuuttia. Testitulos on luotettavimmillaan, mikäli testattava onnistuu juoksemaan testin melko tasavauhtisesti, mutta "kaikkensa antaen". Cooperin testi antaa lahjomattoman kuvan kestävyyskunnosta ja sillä on myös helppo seurata muutoksia kunnossa. 12 minuutissa juostun matkan lisäksi testissä otetaan huomioon ikä ja sukupuoli.

Cooperin testi ei ole kuntotestien kevyemmästä päästä. Siksi testi sopii parhaiten, jos olet jo hieman kuntoillut ja sinulla ei ole terveydellistä estettä osallistua.

Testit ovat maksuttomia.

Tiedustelut:
Marita Oksanen puh. 040 747 9002, Anne Suominen puh. 044 797 1389

Järj. Raision kaupungin liikuntapalvelut

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Tule testaamaan kuntosi helpolla testillä".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)