Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Harkossa nyt

Näyttelynvaihto
Papinkallio rautakautinen löytöpaikka avautuu 9.12.2016

                         * * * * *

Raision museo Harkossakin etsitään Rosan koodia Raision kaupungintalolla – Yle:n koodauspeli 7-12 -vuotiaille

Peli aukeaa tiistaina 4.10.2016

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jossa etsitään koodeja kirjastoista, kouluista, museoista ja virtuaalimaailmoista. Koodien avulla lapset pääsevät seuraamaan verkossa animaatiotarinaa, jossa seikkailee supersankari Roosa.

Rosan koodi on tehty innostamaan 7–12-vuotiaita lapsia uuteen opetussuunnitelmaankin liittyvän ohjelmoinnin pariin. Ositetut tehtävät ja oikean merkkijonon syöttäminen ovat osa ohjelmointiin liittyvää ajattelua.

Näyttökuva Rosan-koodi.jpg
Klikkaa itsesi Rosan koodiin!


Mikä on koodi?

Koodi on sana, joka pitää löytää nähdäkseen peliin liittyvien animaatioiden seuraava jakso ja saadakseen vihjeen seuraavan koodin sijainnista. Sana syötetään rosankoodi.fi-sivulle, Peli on käytettävissä 4.10.2016-31.1.2017. Sen voi aloittaa milloin vain.

Rosan koodia voi pelata kaikkialla Suomessa, sillä koodeja voi löytää isosta määrästä museoita, kirjastoja ja kouluja. Suuri osa lapsista käyttää verkkoa pelaamiseen, yhteydenpitoon ja tiedonhakuun. Apua pelaamiseen ja peliin liittyvien tehtävien ratkaisemiseen saa aina välillä myös sosiaalisesta mediasta, sillä usea suosittu tubettaja antaa välillä vinkkejä. Koodeja on kätketty myös esimerkiksi Minecraftiin ja Instagramiin.

Rosan koodi (aukeaa 4.10) https://www.rosankoodi.fi

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Raision museo Harkko ".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)