Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Kulttuuri


Sata kohtaamista Raisiossa

Sata kohtaamista on Turun seudun kuntien kulttuuritoimijoiden Oikeesti jotakin -verkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden yhteishanke.

Sata kohtaamista luo yhteisötaiteen keinoin kuvan ja käsityksen satavuotiaan Suomen monimuotoisuudesta. Hankkeen sydämessä sykkii yksilöiden ja yhteisöjen utelias kohtaaminen ja yllätyksellinen vuorovaikutus taiteellisen yhteistyön merkeissä.

Hanke käynnistyi kesällä 2015, jolloin avattiin varsinaissuomalaisille ammattitaiteilijoille suunnattu avoin haku. Haun kautta etsittiin ehdotuksia yhteisötaideteoksista, jotka toteutuisivat vuosien 2016–2017 aikana kahdessa tai useammassa seuraavista paikkakunnista: Turku, Raisio, Naantali, Kaarina, Lieto, Paimio, Mynämäki, Masku, Nousiainen, Pöytyä, Aura ja Rusko. Haun kautta saatiin noin 30 ehdotusta, joista valittiin viisi. Raisioon valikoituivat teokset Kohtaamisten kartta ja Lähiösinfonia.

Kohtaamisten kartassa Turun Sarjakuvakerho ry:n taiteilijat vetävät alueellisia sarjakuvapajoja erilaisten ryhmien kanssa. Tavoitteena on avata asukkaiden näkökulmia omaa elinympäristöönsä.

Kuvataiteilija Maria Lukalan ja säveltäjä Joona Lukalan “Lähiösinfonia” -multimediateoksessa Turun ja Raision kerrostalolähiöiden äänimaailma yhdistyy lasten ja perheiden toteuttamiin luontokuviin muuttaen asuinalueen monikulttuuriseksi satumaisemaksi. Raisiossa teos toteutetaan yhteistyössä Petäsmäen asukkaiden kanssa.

Kumpikin teos tulee esille Raision museo Harkkoon vuoden 2017 aikana.

Sata kohtaamista -hankkeella on omat nettisivut, joiden kautta voi seurata teosten ja hankkeen edistymistä.

***

TUKKU - Rajattomasti kulttuuria Facebookissa

Tervetuloa TUKKU-sivuston kaveriksi Facebookissa! Saat rajattomasti tietoa Turun ja lähikuntien kulttuuritapahtumista.

TUKKU on Turun ja lähikuntien kulttuuripalvelujen yhteinen Facebook-sivusto, jossa ilmoitetaan alueen kulttuuritapahtumista ja -palveluista.

Sivustolta saat tietoa seuraavien 13 Turun seudun kunnan kulttuuritapahtumista kätevästi kerralla: Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

TUKKU-sivuston takana ovat yllä mainittujen kuntien kulttuuripalveluissa työskentelevät, jotka tekevät monimuotoista yhteistyötä keskenään Oikeesti jotakin -kulttuuriverkostona.

Tykkää TUKUSTA!

***

 Raision museo Harkko suljettu sisäilmaongelmien vuoksi

Raision kaupunginhallitus päätti toukokuussa 2011, että Museo- ja kulttuurikeskus Harkko suljetaan rakennuksesta löydettyjen sisäilmaongelmien vuoksi.

Museo- ja kulttuurikeskus Harkossa tehtyjen sisäilman parantamiseen ja kellarikerroksessa tapahtuneeseen vesivahinkoon liittyvistä korjaustöistä huolimatta sisäilmaongelmat tiloissa ovat jatkuneet. Jotta sisäilmaongelmista ei aiheudu mahdollista terveydellistä haittaa tiloissa työskenteleville, päätettiin Harkko sulkea toistaiseksi.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Kulttuuri".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)