Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

matkailuneuvonta

Kirjaston yhteispalvelupiste
Eeronkuja 2
puh. (02) 434 3443
kirjasto(at)raisio.fi

Opastetut kierrokset
Raision ja Lounaisrannikon Matkailuoppaat ry
Puh. 040 837 7218

normi HL   

Matkailijat

Raisio-esiteTervetuloa vierailulle aktiiviseen ja elävään Raisioon. Oikealla näet verkkopalvelumme sellaisia sivuja, joiden uskomme kiinnostavan etenkin vierailijoita.

Raisio on 25 000 asukkaan ja yli 1400 yrityksen kotikaupunki Turun naapurissa: helpon arjen kotikaupunki ja koko Varsinais-Suomen kauppapaikka.

Myllyyn eli Varsinais-Suomen suurimpaan kauppakeskukseen ja Ikeaan tullaan kauempaakin ja niiden ympärille onkin rakentunut oikea ostosmatkaajan onnenmaa.

Shoppailun ohessa kannattaa tutustua myös kaupungin muuhun antiin, ainakin Raision museo Harkon arkeologisiin ja nykytaiteen näyttelyihin, Raision vanhaan harmaakivikirkkoon ja sen puhuttelevaan Kirkkauden kappeli -uurnalehtoon sekä Krookilan kotiseutukeskukseen, mistä löytyy mm. kesäteatteri, maittava lounaspöytä, savusauna ja paljon vanhaa Arabiaa.

Raisioon voi tutustua kätevästi myös kävellen. Kaupunkireititstöt eli Raision raitti (8,4 km) kiertää keskusta-alueen ja vie merellisiin maisemiin. Jokiraitti (5,7 km) tutustuttaa kauniiseen Raisionjokilaaksoon. Reittien opastaulu löytyy Raision keskustasta Tasalan aukiolta.

Merellisistä maisemista kiinnostuneille mielenkiintoinen kohde on Raision venesatama, joka on 700 veneen kotisatama. Ja Raisio siis on merenrantakaupunki!

SM-tason urheilua Raisiossa voi seurata Kerttulassa, missä Loimulle sykkii oranssi sydän ja RNK pelaa Suomen - ja maailman - parasta ringetteä.

 

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Matkailijat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)