Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Lumperinpuisto

Soliniuksenkadun varrella sijaitseva Lumperinpuisto on 1,9 ha kokoinen pitkä ja kapea alue, joka alkaa Raisiontien sillalta ja päättyy Sorolaisenkadun pallokenttään. Alueen läpi kulkee vilkas Länsiraitti ja puiston keskellä on kivituhkapintainen petankkikenttä.

Puiston saneeraus tehtiin vuonna 2004-2006, jolloin alueelle tehtiin kiveyksiä ja istutuksia sekä asennettiin runsaasti penkkejä. Puiston keskusalueella on betonikivireunuksin rajattuja kivituhkapintaisia ruutukuvioita, joihin on istutettu riippapihlajia, joista osa on valaistu.

Kukkivat puut kuten balkaninhevoskastanjat, rusokirsikat ja runsaskukkaiset purppuraomenapuut muodostavat puiston rungon. Puiston keskusalueen 30 riippapihjalaa on vartettu 2,6 - 3,7 m runkoon ja ne muodostavat kävelyteiden risteykseen vehreän katoksen. Sipulikukat ja laajat perennamaat ilahduttavat puistossa kulkijaa keväästä syksyyn. Puistoa ympäröi leikattu metsälehmusaita.

Puisto rajoittuu pohjoisen puolella Raisiontien alikulkuun, jossa sillan luiskia verhoaa 1700 seppelvarpua. Niiden keväinen vihreys ja oranssinpunainen syysväri sekä marjaomenapensaiden ja rusokirsikoiden ruska ilahduttavat ohikulkijaa.

raitti.jpg 

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Lumperinpuisto".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)