Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Keskuspuisto

Puisto alkaa Raisiontieltä ja rajoittuu pohjoisessa Kerttulan urheilukeskukseen. Puistoa halkoo etelä-pohjoissuunnassa vilkas Pohjoisraitti.

Keskuspuisto on mielenkiintoinen yhdistelmä luontoa ja rakennettua viheraluetta. Raisiolle tyypilliset mänty- ja katajavaltaiset keto- ja kalliosaarekkeet tuovat vaihtelua ja ilmettä tähän keskustan kyljessä sijaitsevaan laajaan puistokokonaisuuteen.

Puiston lehtipuina on mm. amerikanjalopähkinää, punatammea, hevoskastanjaa, metsävaahteraa, metsätammea, japaninpihlajaa, mustamarjaorapihlajaa sekä koristekirsikoita. Havuina on käytetty kotimaista alkuperää olevien katajien eri muotoja, pesäkuusta, tuiviota ja kääpiömustakuusta.  Pensaista mainittakoon dahurianalppiruusu, kuutamo- ja mustilanhortensia, puistosyreeni Tammelan kaunotar, norjanruusu sekä Linnanmäen kaunotarjuhannusruusu.

Perennoista laajimmat kasvustot muodostavat kurjenpolvet, maksaruohot, sammalleimut ja ajuruohot. Perinteisten perennojen lisäksi kukkamaita koristavat lukuisat luonnonvaraiset kasvit kuten sikoangervo, kissankello, mäkitervakko sekä hieta- ja pulskaneilikka.

Alueella oleva männikkö on saanut allensa mielenkiintoisen kokonaisuuden. Isoja maakiviä verhoavat köynnöshortensiat ja Hellikki- alppiruusujen ja kuunliljojen muodostamissa penkeissä narsissit ja isokevättähdet aloittavat kevään. Koko alue on katettu kivituhkalla ja valopollarit antavat alueelle salaperäisen tunnelman. Työntekijöiden keskuudessa alue onkin ristitty kalmistoksi.

Lammikon ympärillä olevat käytävät ovat kunnostettu, nurmikot uusittu sekä Terijoen salavien ympärille on istutettu kuunliljoja. Alueelle on istutettu myös lukuisia marja- ja koristeomenapuita.

Puiston pohjoisosassa sijaitsee n. 0.5ha laajuinen mänty- ja katajavaltainen keto- ja niittyalue, jolle on istutettu kotimaista alkuperää olevia katajia sekä keto- ja niittykasveja kuten päivänkakkaraa, sikoangervoa, verikurjenpolvea, kissankelloa, metsäkurjenpolvea, käenkukkaa ja niittyleinikkiä.

Keskuspuistossa kevät alkaa lukuisten kevättähtien, posliinihyasinttien, idänsinililjojen, kasvitieteellisten tulppaanien ja narsissien hehkeällä kukinnalla.

Puiston kaakkoiskulmassa on hyvin varusteltu leikkikenttä, jossa on toiminta mahdollisuuksia kaiken ikäisille.

Puisto istutuksineen ja laajoine nurmialueineen onkin mitä mainioin paikka vaikkapa piknikille, joten tervetuloa Keskuspuistoon.

Osoite: Puistoon pääsee parhaiten Lautamiehenkadun tai Seksmanninkadun päistä, lännestä Klemelänkadun päästä.

Pinta-ala: 8.2 ha          

niitty.jpg 

keskuspuisto.jpg                                                                        

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Keskuspuisto".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)