Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Karmelinpuisto

Puiston keskustan muodostaa laaja nurmialue, jossa sijaitsee kuvataiteilija Tarja-Orvokki Virtasen sekä lasten ja nuorten kuvataidekoulun suunnittelema kivilabyrintti. Teos pohjautuu Mahittulasta, Tuomolan kalmistosta löytyneeseen hopeiseen filigraanisoljen ornamenttiin. Löytö on 1100-luvulta jKr.

Keskusaukion ympärillä oleville maakummuille on istutettu sekaisin Suomessa luonnonvaraisina kasvavia jaloja lehtipuita mm. tammea, metsälehmusta, saarnea, vaahteraa sekä kynä- että vuorijalavaa. Lisäksi alueelle on istutettu n. 600kpl euroopanpähkinäpensasta, sekä käytävien varsille vaihteleva määrä metsäruusua, oratuomea, taikinamarjaa, lehtokuusamaa, koiranheittä, kalliotuhkapensasta, orapaatsamaa ja orjanruusua. Myöhemmin ympäröivät istutusalueet on tarkoitus jättää miltei luonnontilaiseksi.
Puiston kosteikkoihin on istutettu mm. iiristä, rantakukkaa ja rentukkaa.

Keskusaukion koivikossa on narsisseja, kevätkelloa sekä idänsinililjoja. Puunpäivänä 2010 alueelle istutettiin euroopanpyökkejä.

Koko puiston alueelle, puiden ja pensaiden juurelle, on istutettu lukuisa määrä pikkusipuleita kuten isokevättähtiä, sarjatähdikkiä, idänsinililjaa, lehtolaukkaa, parvitulppaania, keltalaukkaa, kirjavaa pikarililjaa, lumikelloa ja posliinihyasinttia.

Talvisin puiston itäpäässä on loiva pulkkarinne ja lumitilanteen salliessa alueella kiertää hiihtoladut.

Osoite: Topiaksenkadun pää

Pinta-ala: 3.8ha

karmelinpuisto.jpg

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Karmelinpuisto".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)