Mene sisältöön

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

Kuuntele-toiminnon käyttäminen

Sivustolle on asetettu ReadSpeaker-lukijatoiminto. Voit siis kuunnella verkkosivun sisällön ääneen luettuna.

Miten se toimii?

Klikkaa Kuuntele-nappia kuunnellaksesi sivun sisällön luettuna. Klikkauksesta avautuu työkalurivi, ja ReadSpeaker alkaa automaattisesti lukea sivun sisältöä ääneen.

ReadSpeaker työkalurivi

Työkalurivillä voit:

• säätää äänenvoimakkuutta

• pysäyttää lukemisen

• lopettaa lukemisen

• aloittaa lukemisen alusta

• valitse ”ei ääntä?” jos selaimesi ei tue flashia

• valitse ”asetukset” jos haluat kustomoida palvelua

Tällä työkalurivillä voit:

• pysäyttää lukemisen

• lopettaa lukemisen

• aloittaa lukemisen alusta

• kustomoida palvelun toimintaa klikkaamalla jakoavainkuvaketta

Asetukset

Asetukset-valikossa voit:

• valita haluatko luettavan tekstin korostuvan sana sanalta ja/tai lause kerrallaan

• kytkeä luettavan tekstin korostuksen pois päältä

• valita haluatko pop-up työkalurivin ilmestyvän kun korostat tekstiä

• valita lukemisen nopeuden: hidas, normaali, nopea

ReadSpeaker asetukset

Kuuntele valittu tekstin osa

Kun olet asetuksissa valinnut pop-up työkalurivin ilmestymään tekstiä korostaessa, voit valita hiiren kursorilla maalaamalla tietyn osan tekstiä, jonka haluat kuunnella, ja painaa pop-up kuuntelunappia joka ilmestyy kursorin viereen.

Kun klikkaat Kuuntele-nappia, pienempi työkalurivi avautuu ja ReadSpeaker alkaa automaattisesti lukea tekstiä jonka olet valinnut.

Jos klikkaat flash playerin aktiiviseksi, voit käyttää näppäinkomentoja:

• play/pause: välilyöntinäppäin

• stop: ESC-näppäin

• äänenvoimakkuuden nostaminen: nuoli ylös tai numeronäppäinten +

• äänenvoimakkuuden laskeminen: nuoli alas tai numeronäppäinten -

• pikakelaus eteenpäin: nuoli oikealle

• taaksepäin kelaus: nuoli vasemmalle

Lisätietoja ReadSpeaker.com

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Kuuntele-toiminnon käyttäminen".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)