Mene sisältöön

 

Tarinoiden ja tunteiden talo

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Ajan rajat -taideteos

Kuvataiteilija Tiina Vainion toteuttama ja Eero Rantasen säätiön rahoittama teos Ajan rajat paljastettiin Raision Kirjastotalolla 17.9.2014.

Teokseen kuuluu kolme osaa: akryylilevyille tehdyt maalaukset, kivipolku sekä kartiotammi. Ajan rajat -teos kertoo Raision alueesta eri aikakausina, ihmisen ja luonnon yhteydestä ja keskinäisestä riippuvuudesta.

Teoksen lähtökohtana ovat veden ja maan rajakohdat 5000 vuoden ajalta Raision alueella. Akryylilevyn täysin läpinäkyvät kohdat olivat veden pinnalla 5000 vuotta sitten.

Vaaleamman sininen alue nousi veden pinnalle 4000 vuotta sitten, seuraava alue vajaa 2000 vuotta sitten, seuraava 1000 vuotta sitten. Tummin alue kuvaa veden ulottuvuutta tällä hetkellä.

Tiina Vainio: Ajan Rajat -kuvateos ulkoapäin

Taideteoksen muotojen lähtökohtana ovat Raision alueen kartat. Taiteellisia vapauksia on otettu ja karttaa onkin teoksessa venytetty – onhan aikakin venyvä käsite. Kartta ei rajoitu pelkästään Raision nykyisiin rajoihin, vaan näyttää hieman laajemman alueen.

Akryylinen osa on läpinäkyvä, molemmilta puolilta katsottava. Ulkoa katsottaessa kartta on oikeinpäin. Sisälle karttakuva näkyy peilikuvana. Karttaan on myös kuvattu muutamia alueelta tehtyjä löytöjä, mm. kupurasolki, kolmioneula, kivikirves, filigraanisolki ja ristikuvio kirkon sisällä olevasta hautakivestä.

Pihalla olevassa kivipolussa on arviolta 8000 kiveä, vaaleaa luonnonkiveä ja mustaa noppakiveä.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Ajan rajat -taideteos".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)