Harkon uudessa näyttelyssä nähdään enkeleitä

Uutiset
Raision museo Harkossa tapahtuu taivaallisen ja maallisen kohtaaminen, eli enkelin kosketus. Enkeleitä - onko heitä -näyttelyn teokset ovat Eero Rantasen säätiön kokoelmista. Näyttelyn enkeleihin voi tutustua ajalla 2.2.-28.4.2024.
Kuvituskuva.

Länsimainen kuvataide on muokannut suomalaisten käsitystä enkeleistä vahvasti. Enkeli on yleensä joulun kuvastoa, suomalaisille tutuin on Suojelusenkeli-taulu.

Kuten muutkin kulttuuriset symbolit, enkeli on kokenut useita muodonmuutoksia. Taide, ja etenkin kuvataide, on kertonut meille miltä enkelit voivat näyttää. Usein enkeli on kuvattu ihmishahmoiseksi, monesti siivekkääksi. Enkelit ovat olleet hyviä ja pahoja, suloisia ja kauhistuttavia, tuhoaviakin. Enkeli on suomalaisessa taiteessa
usein inhimillinen: erehtyväinen, reissussa rähjääntynyt, humoristinen tai surumielinen. Nykytaiteessa enkeli voi esiintyä vaikka muotona tai valona.

Enkelit ovat muuttaneet muotoaan kulttuurista ja ajasta toiseen, mutta säilyneet elinvoimaisina. Raision museo Harkossa on taiteen äärellä musiikin keskellä hyvä rauhoittua
pohtimaan omaa taidesuhdetta ja suhdetta enkeleihin. Samalla voi intoutua taiteilemaan avoimessa työpajassa monotypiaa.

Enkeleitä - onko heitä -näyttely on avoinna:

  • ti-to 10-19
  • pe 10-16
  • la-su 12-15

Harkon näyttelytilat ovat Raision Kirjastotalossa (Eeronkuja 2).
Lisätiedot ja pääsymaksut

Tapahtumia museo Harkossa 

Hiilipiirustustyöpaja 2.2.

  • klo 9.45
  • klo 13.00
  • klo 13.30

Lue lisää ja tule mukaan!

Muokattu viimeksi
31.1.2024 15:43

Asiasanat

Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot
Näyttelyt