Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

14.05.2018

Yleisötilaisuudessa esitellään tuore keskustavisio

Visio Raision keskustasta

Kaupunki järjestää tiistaina 22.5. klo 18 avoimen yleisötilaisuuden Raision keskustavisiosta Kirjastotalon Martinsalissa.

Raision keskustaan kohdistuu 2020-luvulla ainutlaatuinen tiehanke, jossa E18-tien liikenne siirtyy tunneliin. Noin 450 metriä pitkä tunneli tuo keskustaan suuren uuden maa-alueen ja mahdollistaa keskustan toimintojen suunnittelun täysin uudella tavalla. Raision keskustaa koskettaa myös Turun seudun joukkoliikenneratkaisu, ja sen myötä mahdollinen raitiotie- tai superbussilinja.

Asemakaavoituksen tueksi kaupunki on laatinut keskustavision. Visiossa luodaan pitkän tähtäimen suuntaviivoja muun muassa sille, miten keskustaan houkutellaan liike-elämää, miten keskustaan voidaan tuoda vihreyttä, ja miten hyödyntää Raision ainutlaatuista saavutettavuutta.

Visiotyö käynnistyi 27.2. järjestetyllä työpajalla, johon oli kutsuttu muun muassa yrittäjiä, kiinteistöjen omistajia, nuorisovaltuuston ja vanhusneuvoston jäseniä sekä yhdistysten edustajia. Nyt suurella yleisöllä on tilaisuus tutustua visiotyön tuloksiin.

Keskustavisiota esittelevät arkkitehti Ted Schauman (Schauman & Nordgren Architects Oy), toimialapäällikkö Jouni Lehtomaa (Ramboll Oy) ja
projektikoordinaattori Terhi Leino. Tilaisuudessa on mukana myös keskustavision ohjausryhmän puheenjohtaja Hannele Lehto-Laurila ja muita ohjausryhmän jäseniä.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Yleisötilaisuudessa esitellään tuore keskustavisio".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)