Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

25.01.2019

Puujätettä otetaan maksutta vastaan helmikuun loppuun


Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan puujätettä 28.2.2019 asti.

LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla on menossa puujätteen maksuton vastaanottokampanja. Puujätettä otetaan maksutta vastaan kotitalouksilta kaikilla LSJH:n asemilla tammi–helmikuussa 2019.

Puujätettä ovat esimerkiksi:

  • maalattu ja pintakäsitelty puu
  • puiset huonekalut ja lastulevykalusteet
  • puupohjaiset levyt, kuten MDF-levyt ja laminaatit
  • kuormalavat
  • rakennuslevyt ja vanerit
  • sahatavara ja betonilaudat
  • puhdas sahan- ja kutterinpuru

Huom! Painekyllästetty puu eli kestopuu ei kuulu puujätteisiin. Kestopuuta otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan omana jätejakeenaan 1 m3 asti ympäri vuoden.

Puujätettä otetaan kampanjan aikana vastaan asemilla niiden aukioloaikoina. LSJH:n toimialueella on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa aina Utöstä Pöytyälle. Esimerkiksi Isosuon jätekeskus Raisiossa palvelee ma klo 11.30–19 sekä ti–pe klo 9.30–17.

Puujätteen maksuton vastaanotto koskee vain pienkuormina toimitettavia puujätteitä. Suurkuormina toimitetut puujätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan 31,00 €/tonni (sis alv). Kampanja-ajan ulkopuolella puujätteen hinta pienkuormille on 1,00 € /200 litraa tai 5,00 €/m³.

Asukkaat voivat tuoda LSJH:n lajitteluasemille ympäri vuoden maksutta myös mm. kotitalouksien vaarallisia jätteitä (alle 50 kg/l), sähkölaiteromua, poistotekstiiliä, risuja ja oksia, metallia, muovi- ja lasipakkauksia, kartonkia ja pahvia, keräyspaperia ja vanteettomia renkaita, ajoneuvojen akkuja, paristoja, loisteputkia sekä led- ja energiansäästölamppuja. Vaarallisten jätteiden maksuton vastaanotto katetaan jätehuollon perusmaksulla.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Puujätettä otetaan maksutta vastaan helmikuun loppuun".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)