Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

23.11.2018

Digiavusteinen StepApp-valmennus tarjoaa tukea uusperheille


Suomen Uusperheiden Liitto ja Stepping-hanke lanseeraa Raisiossa uusperheille suunnatun StepApp-valmennuksen®.  Valmennus esitellään lyhyesti Uusperheen Joulu-luennon yhteydessä. Uusperheen Joulu -luento järjestetään Raision kirjastossa to 29.11.2018 klo 18.15-19.45.

Maksuttomalla yleisöluennolla psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo johdattelee kuulijat tunnistamaan oman uusperheensä vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Stepping-hankkeesta paikalla on hankepäällikkö Elisa Jyllikoski, Raision perhepalveluista perheneuvolan sosiaalityöntekijä Katja Kurjenrauma ja vs. perhepalvelujohtaja Hannele Elo-Kuru sekä Stepping-hankkeen vapaaehtoisina toimiva uuspari Iiro Kinnanen ja Monica Essen. 
 
Uusperheessä on usein monta liikkuvaa osaa. Perheen laajentunut ihmissuhdeverkosto, aikataulujen yhteensovittaminen, sopeutuminen uusiin perheenjäseniin ja ulkopuolisuuden tunteet voivat haastaa uusperhettä. Uusperheen jokainen perheenjäsen hakee paikkaansa uudessa perheessä omalla tavallaan. Menneisyys ja perheen ulkopuoliset tahot voivat osaltaan tuoda oman haasteensa uusperheeseen, kertoo hankepäällikkö Elisa Jyllikoski 
Valmennuksen StepApp-sovellus välittää tietoa valmentajien ja perheiden välillä

Viiden viikon mittaisen StepApp-valmennuksen®  livetapaamisiin osallistuvat uusperheiden aikuiset, mutta sovelluksen avulla myös perheen lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan kotoa käsin. StepApp-sovelluksen tavoitteena on saada perheet tekemään uusperhearjen oivalluksia, puhumaan tärkeistä asioista ja tekemään asioita yhdessä perheenä. Sovelluksen avulla valmentajat saavat tietoa perheiden arjen tunnelmista ja haasteista sekä pystyvät tiedon avulla tukemaan perheitä paremmin työssään. Sovelluksen kehittämisestä vastaa Stepping-hankkeen asiantuntijatiimi yhdessä NordicEdu-pelifirman kanssa. Kehittämistyössä ovat mukana  myös kokemusasiantuntijat;  uusperheiden aikuiset, lapset ja nuoret ja perheitä kohtaavat ammattilaiset.

Raisiossa koulutetaan StepApp-valmentajia

Raision kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ammattilaiset ovat lähteneet kehittämään perhepalvelujaan. Raision valmentajakoulutukseen on valikoitunut  10 perheitä kohtaavaa ammattilaista, jotka saavat koulutuksesta pätevyyden toimia StepApp-valmentajina. Valmennukset on  suunnattu Raision, Ruskon, Naantalin, Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten uusperheille. Ensimmäiset uusperheille suunnatut StepApp-valmennukset ® starttaavat Raisiossa maaliskuusta 2019 lähtien.

StepApp-valmennus® pähkinänkuoressa

Uusperheen aikuisista muodostuva valmennusryhmä tapaa livenä kerran viikossa viiden viikon ajan ja valmennuksen keskeisiä asiasisältöjä ovat menneisyyden vaikutukset uusperheeseen, uusperhevanhemmuus, perheytyminen, uusperheen lapset sekä uusparisuhde.

Valmennusta ohjaavat koulutetut StepApp-valmentajat. Osallistujien ja valmentajien käytössä on innovatiivinen StepApp-sovellus, joka on ladattavissa puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Sovelluksen avulla koko perhe voi kotona oppia ja harjoitella uusia, perheen arkea helpottavia asioita. Sovellus sisältää tietoa, tehtäviä ja pelejä, jotka tähtäävät uusperheen toimivuuteen ja perheenjäsenten roolien selkeyttämiseen.
 
Stepping-hanke on Suomen Uusperheiden Liitto ry:n kehittämishanke, joka toteutetaan vuosina 2018-2020. Hanke käynnistää StepApp-valmennukset yhteistyössä Järvenpään ja Raision kaupungin perhepalveluiden kanssa. Stepping-hankkeen yhteistyökumppaneina ovat myös Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Opintokeskus Sivis ja TEPE-tutkimusryhmä (Turun Yliopiston hoitotieteen laitoksen monitieteinen terveysprojektien tutkimusryhmä) sekä vapaaehtoisia uusperheen aikuisia, lapsia ja nuoria.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Digiavusteinen StepApp-valmennus tarjoaa tukea uusperheille".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)