Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

01.11.2018

Raisio sai Vuoden Liikkuva koulu -palkinnon

Vuoden Liikkuva koulu palkitsemistilaisuus

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vuoden 2018 Liikkuva koulu -palkinnon Raision kaupungille. Liikkuva koulu -toimintaa on toteutettu Raisiossa vuodesta 2010 alkaen. Raisiossa kaikki koulut ovat mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa.

Palkinnon perusteissa mainitaan, että Raisio on osoittanut erityistä aktiivisuutta ja päättäväisyyttä kaupungin koulujen liikunnallistamisessa. Hallituksen Liikkuva koulu -kärkihankkeen myötä kehittämistoimet ovat saaneet lisävauhtia. Erityisesti koulujen rehtorit ovat aktivoituneet ja toiminta on laajentunut näin kaikkiin Raision kouluihin. Tällä hetkellä kaupungissa on toimiva Liikkuva koulu -ohjausryhmä ja kaikissa kouluissa on nimetyt Liikkuva koulu -koordinaattorit. Toiminnalla on näin pysyvä pohja, joka mahdollistaa toiminnan vakiinnuttamisen ja tarvittavat kehittämistoimet myös jatkossa. Raisio on lisäksi osoittanut aktiivisuutta osallistumalla Lounais-Suomen alueen verkostotapaamisiin ja yhteistyöhön alueen muiden toimijoiden kanssa. Kaupunki on panostanut koulupihojen liikunnallistamiseen ja parannettu tätä kautta mahdollisuuksia liikunnalliseen välituntitoimintaan. Liikkuva koulu -toiminnan toteuttamiseen on otettu mukaan myös esimerkiksi koulujen vanhempainyhdistykset sekä paikalliset urheiluseurat, joiden myötävaikutuksella ja yhteistyöllä on kehitetty koulujen monipuolista kerhotoimintaa. Raision kaupunki on tehnyt hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa yhteistyötä myös Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tukenut Raision hanketoimintaa myöntämällä Liikkuva koulu -hankeavustuksia kaupungille yhteensä 77 000 € vuosina 2016-18. Valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman puitteissa jaetaan vuosittain kuusi alueellista kunnille tarkoitettua Liikkuva koulu -palkintoa. Palkinnot jaetaan aluehallintovirastojen toimialuejaon mukaisesti.

Liikkuva koulu -palkinto 2 500 € ojennettiin Raision kaupungin edustajille Lounais-Suomen alueellisen Liikkuva koulu -seminaarin yhteydessä 1.11.2018.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Raisio sai Vuoden Liikkuva koulu -palkinnon".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)