Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

19.10.2018

Kaupunginjohtajan vastaus kauppiaiden ruokajakelutarjoukseen lakon aikana


Raision kaupunki on saanut ehdotuksen paikallisilta K-kauppiailta, jotka olisivat halunneet tarjota JHL:n lakon aikana 22.-23.10. Raision päiväkodeissa ja kouluissa ruokaa mm. soppatykeistä. Emme valitettavasti voi ottaa tarjousta vastaan, toteaa kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

- Ensimmäinen asia on, että ruoan tarjoamiseen liittyy vastuita. Lapsilla on allergioita ja ruokarajoitteita, ja nämä täytyy ruoan jakelun yhteydessä pystyä valvomaan kaupungin henkilökunnan toimesta. Korhonen myös toteaa, että kysymyksessä on yhden kaupan alan ketjun markkinointia, jossa kaupunki olisi mukana välikappaleena. - Toki tilanteita aina tapauskohtaisesti harkitaan, kun tällaisia tarjouksia tulee. Koska kyseessä ovat lapset, täytyisi vanhemmilta periaatteessa olla myös lupa tähän.

- Myös lakko vaikuttaa asiaan, toteaa Korhonen. - Tarjous osuu niille päiville, jolloin on JHL:n lakko. Kaupunki on neutraali taho, eikä ota mielenilmauksen osalta kantaa puolesta eikä vastaan. Emme myöskään halua osallistua toimiin, jotka voitaisiin tulkita osallisuudeksi lakon aiheina oleviin kiistoihin.

- Uskon, että kauppiailla on mahdollisuus jakaa ruokaa sitä haluaville muutoinkin kuin Raision kaupungin välityksellä. Kiitän kuitenkin ehdotuksen esittänyttä Nina Puoskaria tarjouksesta, Korhonen sanoo.

Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Kaupunginjohtajan vastaus kauppiaiden ruokajakelutarjoukseen".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)