Mene sisältöön

 

Toimintopainikkeet

Tekstiversio

Sisällysluettelo

10.05.2017

Varsinais-Suomen Valo-valmennuksen opiskelijoita juhlittiin Raisiossa 9.5.2017

valo kukitus.jpg
Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kukitti valmentautujat


"No en mä kyl ois mitään papereita ilman valoo hankkinu, siis mihkään kouluun menny."

Raision kaupungintalolla juhlittiin eilen valmentautujia, jotka ovat suorittaneet ammatillisen tutkinnon osia Valo-valmennuksessa. Varsinais-Suomen Valo-valmennus -hankkeessa tähän joukkoon kuuluu 27 henkilöä ja he ovat suorittaneet yhteensä jo 70 osatutkintoa. Onpa muutama valmentautuja saanut koko tutkinnonkin kasaan.

Valo-valmennus on suunnattu työttömille työnhankijoille ja se tapahtuu kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun tai palkkatuetun työn aikana. Otsikossa tiivistyy monen valmentautujan kokemus. Monella heistä on taustalla keskeytyneitä ammattiopintoja ja pitkään jatkunutta työttömyyttä. Eräs asiakas kuvaa tilannettaan seuraavasti:

"Ei oo ollu koulutusta, millä pääsis töihin. Vähän siinä oli kaikkee muutakin yksityisasioita, mitkä vaikutti. Meni vähän lujempaa sillon. Nyt oon suorittanut kokin tutkinnosta neljä osaa, oon saanut mun asennetta hiukan korjattua ja jätettyy psykiatrin käyntejä vähemmälle, kun oon muuttanu mun vapaa-ajan touhuja."

Tilaisuudessa puhunut Valo-valmennuksen valtakunnallisen levittämishankkeen projektipäällikkö Ari Reunanen on vakuuttunut Raision toiminnasta:

"Raisio on todellinen edelläkävijä valtakunnallisesti työllistymistä edistävien toimenpiteiden ja asiakaslähtöisten toimintojen kehittämisessä. Valo-valmennus on toiminut Raisiossa erinomaisesti ja edistänyt monien ihmisten polkuja eteenpäin. Raision kaupungin vahva työ on noteerattu laajemminkin ja tämä on edistänyt Valo-valmennuksen ja työllisyydenhoidon kehittymistä myös muualla Suomessa" Reunanen summaa.

Oppimista tapahtuu koko ajan ja kaikkialla

Juhlatilaisuuden jälkeen usea valmentautuja kuvaili tuntevansa olonsa arvostetuksi. Valo-valmennuksen punaisena lankana on, että ihminen oppii kaiken aikaa ei ainoastaan koulussa istumalla. Valmentautujan tehtävät valitaan suoritettavan tutkinnon perusteiden mukaisiksi ja opittuaan kyseiset asiat, hän näyttää osaamisensa oppilaitoksen kanssa järjestetyssä tutkintotilaisuudessa. Hankkeessa valmentautujat ovat suorittaneet tutkinnon osia hotelli-, ravintola- ja cateringalalta, kiinteistöpalvelualalta, kotityö- ja puhdistuspalvelualalta, tekstiili- ja vaatetusalalta sekä hyvinvointialalta.

"Kuntouttavan työtoiminnan asiakkailla valo-valmennuksen merkitys on suuri paitsi työllistymistä edistävän koulutuksen hankkimisen kannalta, myös hoidon tukena erityisesti mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kohdalla. Valmennuksella on myös suuri merkitys itsearvostukselle" Raision kaupungin valo-valmentaja Janiika Saarinen kertoo.

Hankkeessa mukana ovat Varsinais-Suomen Sininauha ry, Raina-säätiö, Raision kaupunki ja Turun kaupunki. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Turun kaupunki ja Raision kaupunki ja se kestää 31.3.2018 asti.

Lisätiedot: www.valo-valmennus.fi


Anna palautetta sivusta

Olet antamassa palautetta sivusta "Valo-valmennuksen valmistujaisjuhlat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona. (Pakollinen tieto)